FWDM A ontvangt promovendus Westerlo: “Punten blijven pakken tegen de ploegen onder ons”

Sofie Huyghebaert. (foto MG)
Redactie KW

FWDM A deed vorig weekend een goede zaak door 1-1 gelijk te spelen op bezoek bij FC Luik en blijft zo op de negende plaats geparkeerd. Dit weekend komt KVC Westerlo op bezoek.

“Tegen Luik hadden we gehoopt op winst, maar gezien de omstandigheden zijn we tevreden met het punt”, opent kapitein Sofie Huyghebaert. “Luik is een ploeg die ons niet zo goed ligt en we kwamen een beetje door onze eigen fout op achterstand. Daarna hebben we als groep de nodige weerbaarheid getoond, wat meteen een goede zaak is om mee te nemen naar de komende wedstrijd tegen Westerlo. In de heenwedstrijd speelden we 2-2 gelijk, wat zeker niet slecht is, want Westerlo doet het als promovendus vrij goed. We moeten er gewoon voor zorgen dat we gefocust blijven en zoveel mogelijk punten proberen te halen tegen de ploegen onder ons, want zo blijven we zeker weg uit de gevarenzone.”

“Juist voor de winterstop wonnen we onze laatste thuiswedstrijden en ook op verplaatsing bij leider Kontich (2-1-verlies, red.) deden we goed mee. Nadat we daar tot 1 -1 terugkwamen, kon Kontich pas in de slotfase de zege veilig stellen. Daar een puntje pakken, zou dan ook de stunt van het jaar geweest zijn.”

Puzzelen

“Nu wij op die negende plaats staan, moeten we ook niet altijd direct naar onderen kijken, al moet je altijd met twee woorden spreken”, weet Sofie. “We kunnen ons nu misschien wel een uitschuiver veroorloven, maar twee of drie keer verliezen kan ons nog altijd in een minder gunstige situatie brengen. Voor de komende wedstrijden wordt het ook wat puzzelen, omdat we door examens een aantal speelsters moeten missen. Zo gaan we moeten terugvallen op een speelsters van de tweede ploeg en het is dan ook goed dat zij vorig weekend hun wedstrijd tegen Bosdam Beveren konden winnen. Hopelijk kunnen zij zich daaraan optrekken om uit de gevarenzone te geraken.” (PB)

Zaterdag 21 januari om 16 uur: FWDM A – KVC Westerlo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier