Erik Versieck is nieuwe hoofdcoach bij dames KSV Rumbeke

Erik Versieck.© foto AVH
Erik Versieck.© foto AVH
Redactie KW

Na het onverwachte vertrek van Jery Gardyn als coach bij de dames van KSV Rumbeke moest het bestuur op zoek naar een vervanger. Men bereikte een akkoord met Erik Versieck (54), die deze campagne al actief was bij de dames van Ruddervoorde.

“Vooral in de jaren tachtig was ik zelf actief als doelman bij Moerkerke”, opent Maldegemnaar Erik Versieck. “Dit combineerde ik meestal met een taak als jeugdtrainer. Tien jaar geleden ben ik dan overgeschakeld op het trainerschap. Aanvankelijk was dit bij de jeugd van Kleit, later nam ik de dames van Moerkerke onder mijn hoede. In 2015 had ik voor zo’n drie jaar een duobaan. Ik was assistent-coach bij de mannen van Knesselare en ik trainde op hetzelfde moment ook de dames van Sint-Joris. In die periode stond ik bijna dagelijks op de oefenvelden. Na een seizoen IP U16 Wingene kreeg ik vorig jaar de kans om eerst assistent en later hoofdcoach van Vinkt te worden. Toen daar door allerlei redenen een leegloop dreigde, heb ik de huidige campagne afgesloten bij de dames van Ruddervoorde.”

Winnaarsmentaliteit

En nu gaat Erik er dus aan de slag als nieuwe hoofdcoach. “Enkele weken geleden kwam ik in contact met het bestuur van KSV Rumbeke. Meteen bij het eerste gesprek had ik een goed gevoel en na de rondleiding was ik helemaal overtuigd. Ondanks de verre afstand tussen Maldegem en Rumbeke heb ik niet getwijfeld om hier op het Sportpark te tekenen.”

Uiteraard polsten we ook even naar Eriks ambities met de ploeg. “Wie mij kent, weet dat ik een winnaarsmentaliteit heb. Als ik zie dat deze groep dit seizoen na vijf speeldagen op kop stond in tweede provinciale, dan moet promoveren een volgende stap zijn. Het bestuur legt zeker geen druk op mijn schouders, maar die leg ik mezelf wel op. Iedereen begint bij mij van nul en zal genoeg kansen krijgen om zich in de gratie te spelen. Vanaf september is het dan voor ‘echt’.”

Erik Versieck zal verder kunnen rekenen op de bestaande spelerskern, want niemand gaf aan te stoppen of te vertrekken. Ook assistent Kenny Desimpel blijft op post, net als afgevaardigde Sabien Vandamme. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier