Dirk Maes stopt als hoofdcoach bij dames van KSV De Ruiter

Dirk Maes. (foto a-PC)
Dirk Maes. (foto a-PC)
Redactie KW

Dirk Maes heeft aan het bestuur van KSV De Ruiter gemeld dat hij ermee stopt als coach. Na zes seizoenen wil hij geen verplichtingen meer op zondag. Aangezien er veel meisjes hun lot aan deze van de sympathieke Roeselarenaar verbinden, bestaat de kans dat de damesploeg stopt. Een definitieve beslissing hierover moet het bestuur wel nog nemen.

“Voor deze beslissing ben ik niet over één nacht ijs gegaan”, opent Dirk Maes. “Het is eigenlijk al een jaar of twee dat ik met deze gedachte rondloop, maar altijd konden de meisjes mij over de streep trekken om er nog minstens een jaartje bij te doen. Nu staat mijn besluit vast. Ik wil echt op zondag geen verplichtingen meer en ook eens kunnen gaan kijken naar mijn zoon bij Passendale en schoonzoon bij Ardooie. Tot op heden heb ik ze bijna nog nooit in het ‘echt’ in actie gezien, want altijd was ik op de baan met de meisjes. Daarover heb ik zeker geen spijt, want bijna altijd zijn we met dezelfde bende gebleven en dat is toch wel een unicum in het damesvoetbal. Nogmaals een bewijs dat de groep echt wel sterk aan elkaar hangt.”

“Hoe ik het damesvoetbal bij De Ruiter gekregen heb? Tot zes jaar geleden hadden onze buren van KSV Roeselare een damesploeg en daar speelde ook mijn dochter Sofie bij. Daar was er zeker naar het einde toe geen plezier meer en waren de meeste meisjes op zoek naar een nieuwe sportieve werkgever. En het liefst wilden ze allemaal samen naar dezelfde ploeg. Uiteindelijk heb ik binnen ons bestuur gepolst naar de belangstelling voor damesvoetbal en iedereen klonk opgetogen, op voorwaarde dat ik de sportieve leiding op mij nam. Dat heb ik tot nu toe gedaan.”

“Op zondag wil ik geen verplichtingen meer als trainer”

Dirk Maes beleefde alleen maar mooie momenten in de voorbije zes jaar. “Het is moeilijk om er eentje te kiezen, ik kan zelfs geen negatieve dingen opnoemen. Eigenlijk heb ik op geen enkel moment het damesvoetbal als een sleur gezien en dat kwam door de goede sfeer. Velen zouden in mijn plaats misschien wel de promotie van tweede naar eerste provinciale opnoemen, maar zelf zie ik het nog altijd als een cadeau van andere ploegen. Vier jaar geleden wilden drie ploegen niet stijgen en zijn wij als vierde dan maar gepromoveerd. Ik zag de ploeg wel klaar voor de stap hogerop en dat bewezen we ook de voorbije jaren door altijd weg te blijven uit de degradatiezone.”

“Dat was altijd onze eerste ambitie bij de competitiestart en ook nu was dat niet anders. Uiteindelijk waren we dit seizoen maar middelmatig uit de startblokken geschoten, maar daar waren verzachtende omstandigheden voor. Onze kern was met 18 meisjes al niet te groot en daar bovenop kwam dat een aantal meisjes zich in de voorbereiding geblesseerd hadden. Maar was corona niet uitgebroken, dan hadden we ons zeker hersteld in de klassering.”

Blijven als bestuurslid

Door het afhaken van Dirk Maes als trainer hebben ondertussen ook al enkele meisjes beslist om ermee te stoppen. “Ik heb dat ook vernomen van enkelingen, maar mijn beslissing zal niet meer veranderen. Het stoppen bij de dames betekent trouwens niet dat ik bij de Roeselaarse wijkploeg vertrek. Ik ben en blijf bestuurslid en zal nog meer mijn werk als materiaalverantwoordelijke kunnen uitvoeren en helpen met Patrick Desmet bij het uitdelen van de kledij. Men is mij dus nog niet kwijt bij KSV De Ruiter”, besluit Dirk lachend.

Celestine Leenknegt en Justine Ghekiere stoppen met voetballen door beroepsbezigheden. (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.