Concurrentie maakt vrouwen SV Zulte Waregem sterker

Lowiese Seynhaeve: “De transfer was snel beklonken.” © HDV
Redactie KW

Met opvallend de nieuwe partner ‘Saxo Bank’ op de truitjes, maken de 22 kernspeelsters van SV Zulte Waregem zich sterk om hoopvol te starten in het tweede seizoen in de ‘Super League’.

Zeven speelsters werden aangetrokken, anderen kiezen bewust voor een nieuwe uitdaging. “De bedoeling is het aanvallend toch beter te doen”, aldus sportief coördinator Luc Declercq. “We willen alvast ‘proberen’ vlotter te scoren.”

Sterker

Tot de zeven nieuwkomers behoort ook doelvrouw Lowiese Seynhaeve. Er komt dus stevige concurrentie voor Ianthe Meersschaert die het in het vorig seizoen goed deed en in PO 2 zelfs een uitblinkersrol mocht opeisen.

“De concurrentie met Ianthe Meersschaert maakt ons allebei sterker”, weet Lowies Seynhaeve die een punt plaatste achter haar activiteit bij Anderlecht. Daar was zij vorig seizoen de tweede doelvrouw.

“Ik heb SV Zulte Waregem vanop de bank van Anderlecht dus tweemaal zien spelen”, vervolgt ze. “Coördinator Luc Declercq benaderde mij en de transfer was snel beklonken.” Lowiese (21) werkt in een sportwinkel. Tegenwoordig verblijft zij in Gent en zoekt op termijn in Wevelgem een nieuwe thuis.

Anderlecht en Club

En hoe zit het met haar sportief verleden? “Ik speelde eerst provinciaal voetbal bij Menen. Daarna werd de loopbaan voortgezet bij AA Gent en Club Brugge. De vorige twee seizoenen behoorde ik tot de kern van Anderlecht, de ploeg die einde vorig seizoen overtuigend kampioen werd.”

Lowiese Seynhaeve is ‘veel trainen’ gewoon. Dat er bij Essevee elke week vier trainingen zijn geprogrammeerd, is voor haar niet te veel gevraagd. “Ik heb begrepen dat de eerste training, op maandag, altijd plaatsvindt in de fitness van het grote Essevee in Waregem.”

“De drie andere trainingen vinden plaats op het kunstgrasveld in de Kastanjelaan in Zulte, waar ook de thuismatchen worden gespeeld. Voor twee matchen thuis, die door Eleven Sports worden uitgezonden, is de Elindus Arena de plaats van afspraak.” (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier