Club YLA onderuit in Leuven

© OHL

Club YLA heeft dinsdagavond met 3-0 verloren tegen OH Leuven Women. Detruyer voor en Vanzeir en Cranshoff na de rust maakten de Leuvense doelpunten.

Veel toeschouwers zakten af naar de OH Leuven Banqup Campus om het duel tussen de nummers één en twee van het klassement bij te wonen. Ze kregen vanaf het eerste fluitsignaal veel intensiteit te zien.

Goede redding Schamp

Het was wel lang wachten op doelgevaar. Dat kwam er uiteindelijk halverwege de eerste helft. Vanzeir sneed goed naar binnen en zocht de verste hoek. Bezoekende doelman Schamp had een goede redding in huis.

De Leuvense druk bleef aanhouden en iets na het halfuur werd dat beloond. Vanzeir zette opnieuw de actie goed op met een knappe aanname. Ze legde breed voor Eurlings, die aan de tweede paal Detruyer vond. De aanvalster bleef oog in oog met Schamp kalm en werkte beheerst af.

1-0-ruststand

Na het openingsdoelpunt kreeg OHL nog enkele kansen om met een grotere voorsprong te gaan rusten. Kees kon na een ingestudeerde hoekschop uithalen, maar zag haar schot geblokt worden. Een alles-of-nietspoging van Eurlings ging naast en een minuut later bediende Vanzeir, na knap samenspel met Eurlings, kapitein Onzia, maar haar knal ging net over. Nog voor de pauze werd Eurlings het straatje ingestuurd door Janssens, maar ook haar poging werd afgeblokt.

Club YLA kwam fel uit de kleedkamers. Claes had een goede redding in huis op een kopbal van Temmerman. De bezoekers bleven komen, maar dan lieten de OHL-dames zien waarom ze momenteel over de beste verdediging en aanval van de Scooore Super League beschikken.

OHL wist op de ideale momenten tegen te prikken. Mertens haalde van ver uit en Vanzeir volgde goed om de rebound naast Schamp in doel te duwen. Enkele minuten later wist Cranshoff de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Eurlings zette de actie op, legde prima achteruit en Cranshoff lepelde de 3-0 enig mooi hoog in de kortste hoek.

OHL blijft aan de leiding en telt na het afsluiten van de heenronde vier punten meer dan eerste achtervolgers Club YLA en Anderlecht. (Bron: OHL)