https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Club YLA maakt einde aan ongeslagen reeks Essevee

Celien Guns viert haar openingsgoal met de ploegmaats. © Bart Vandenbroucke
Redactie KW

Club YLA blijft de overwinningen opstapelen. Tegen Essevee won het met 0-3 en zo boekten de speelsters van Leo Van Der Elst al hun vierde opeenvolgende overwinning.

Een verrassende eerste nederlaag van het tot dusver ongeslagen SV Zulte Waregem in de “thuiswedstrijd” die op het stadion van Harelbeke werd gespeeld. Omdat er een TV uitzending was, ging de voorkeur naar het vroegere regenboogstadion in Waregem, maar daar was het hoofdterrein niet beschikbaar. Daarom werd uitgeweken naar Harelbeke.

Halfweg de eerste helft werd een terugspeelbal van De Wilde onderschept door Guns die doelvrouw Seynhaeve niet de kans liet om in te grijpen. De bezoeksters gingen op het elan door. Een dieptepas van Minnaert gaf Bouabadi, die tegen haar ex-club speelde, de kans de voorsprong te verdubbelen en die twijfelde niet, 0-2. Op slag van rust was er een reflex van doelvrouw Schamp nodig om te beletten dat Rogiers de aansluitingstreffer lukte.

In het begin van de tweede helft gaf een voorzetschot van Eliano via de binnenkant van de paal in doel. Match gespeeld al deed Essevee nog loffelijke pogingen, echter tevergeefs, om de eer te redden. Vierendeels (Essevee) trapte de bal tegen de lat. De Coene ( ook Essevee) zette in de toegevoegde tijd de doelvrouw nog aan het werk. Voor Essevee is het niet alleen de eerste nederlaag maar ook de vierde, en eerste match in de Super League, waarin niet werd gescoord. (RMN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten