Club YLA-coach Dennis Moerman: “Wij waren nooit titelkandidaat”

Coach Dennis Moerman: “Na onze zegereeks hebben we ons nooit gepresenteerd als titelkandidaat.” © BELGA
Redactie KW

En plots, na 21 op 21: uit bij Gent, OHL en Standard 1 op 9 en fiere leider Club YLA hinkt op één week tijd àchter OHL en Anderlecht, de twee grote titelfavorieten in de Scooore Super League. Wat is er loos bij de vrouwen van Club? Niets, zegt coach Dennis Moerman.

Het contrast is groot. Eerst zeven matchen zonder puntenverlies (21 op 21), dan plots twee nederlagen en één gelijkspel. Toch valt de buiteling in het klassement, ondanks het missen van de herfsttitel, eigenlijk nog wel mee. Club YLA staat nu derde op drie punten van OHL dat zondag thuis tegen AA Gent Ladies een eerste verliesbeurt kende.

Perceptie was fout

“De perceptie van de buitenwereld was dat wij na zeven overwinningen op rij een titelkandidaat waren”, beseft trainer Dennis Moerman. “Na één op negen tegen drie play-off 1-ploegen is diezelfde perceptie dat wij van ons voetstuk tuimelden. Een duik naar beneden, las ik op een gerenommeerde website. Terwijl wij bij Club YLA heel goed weten van waar we komen.”

Wat een beetje uitleg vergt. “Vorig seizoen won Club YLA in de reguliere competitie één keer tegen een ploeg uit play-off 1, met name tegen Gent, en werd tijdens die nacompetitie één keer gewonnen van Standard en gelijkgespeeld tegen kampioen Anderlecht”, weet Moerman. “Nu hebben we in de reguliere competitie al gewonnen van Standard en Anderlecht. Maar na die zeges hebben we ons nooit gepresenteerd als titelkandidaat.”

Onbeschikbaarheid

Het is wellicht geen toeval dat die één op negen er kwam na het uitvallen van Esther Buabadi (meniscus) en de tijdelijke onbeschikbaarheid van de Slovaakse international Ludmila Matavkova. “We hebben voldoende kwaliteit om zo’n afwezigheden op te vangen”, beweert Moerman. “Enkele vervangers zijn nog maar zestien jaar. Bijvoorbeeld van Fien Broeckaert mag je niet verwachten dat ze een partij doet kantelen. De andere potentiële vervangers keren net terug na een langdurig letsel. Zoals Daisy Baudewyns en Tine Schryvers. Op Standard toonden we mentale en fysieke weerbaarheid. Want we haalden twee keer een achterstand op, de tweede maal zelfs dicht tegen het einde.” (HF)

Zaterdag 20 november in Aalter om 16.15 uur: Club YLA-WS Woluwe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier