Cerkelladies Brugge heeft een nieuwe technische staf

Eric Van Arck was het voorbije seizoen trainer bij Cerckelladies B en schuift nu door naar het eerste team.© ACR
Eric Van Arck was het voorbije seizoen trainer bij Cerckelladies B en schuift nu door naar het eerste team.© ACR
Redactie KW

In het damesvoetbal neemt Cerkelladies Brugge afscheid van hoofdtrainer Dwight Maes. Hij wordt opgevolgd door Eric Van Arck. Hannelore Vlamynck neemt de tweede ploeg onder haar hoede.

Alle leden binnen de bestuursvergadering van Cerkelladies Brugge, onder voorzitterschap van Aurora Costenoble, hebben beslist om na drie seizoenen afscheid te nemen van Dwight Maes als hoofdtrainer. “We doen dit in vriendschap”, benadrukt de voorzitter. “Hij heeft een nieuwe job en een andere werkregeling. Vorige zaterdag leverde hij ons met Shauni Swimberghe, goalie in de eerste ploeg van S.K. Staden die naar ons terugkeert, nog een nieuwe keeper en die hadden we toch dringend nodig. Ik wil Dwight bedanken voor zijn inzet op alle gebied in die voorbije drie jaar, en hoop dat hij nog meer nieuwe speelsters kan aanbrengen.”

Tessa Vanlancker blijft keepertrainer, Marijke Roelof zal zich verder over de jeugdopleiding ontfermen

Eric Van Arck, een Brusselaar uit De Haan, zal de eerste ploeg van de Cerkelladies in eerste provinciale komend seizoen voor zijn rekening nemen. Hij schuift door van de B- naar de A-ploeg. Hannelore Vlamynck uit De Haan komt in Brugge wonen en wordt trainster van de tweede ploeg in tweede provinciale. “Zij was vorig seizoen speelster bij dat team, bezit nu over een getuigschrift C en gaat volgend jaar voluit voor een B”, weet Aurora Costenoble. “Tessa Vanlancker blijft keepertrainer, Marijke Roelof zal zich verder over de jeugdopleiding ontfermen.”

Koninklijke op 4 juni

Cerkelladies Brugge begint op vrijdag 2 juli aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, met een infosessie en daarna een korte training. “Bedoeling is om in juli en augustus op maandag en vrijdag te trainen, met daar tussenin op woensdag een technische trainingssessie. Ook onze jeugdspeelsters kunnen hierop aansluiten”, legt de voorzitter uit.

Een eerste oefenmatch is gepland op vrijdag 27 juli tegen Oudenburg, de week nadien op 30 juli tegen Egem. Op 7 augustus wordt er deelgenomen aan een tornooi in Veurne. Op 28 augustus is een teambuilding gepland met eventueel tussenin op zondag ook nog een bekermatch. Cerkelladies bestaat op 4 juni vijftig jaar en mag zich van dan af Koninklijke noemen. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier