Vroeger tegen Ibrahimovic en Van Persie, straks speelt hij tegen FC Doomkerke

Sidney Lammens
Redactie KW

In de aanloop naar de eindronde toverde Lombardsijde nog een heus wit konijn uit de hoge hoed. Ex-prof Sidney Lammens (40) versterkt het door blessures geteisterde team tot het einde van het seizoen. “Over volgend seizoen is nog niet gesproken, maar ik sta er eigenlijk wel voor open.”

Amper twee dagen voor de wedstrijd tegen Zerkegem werd Lammens opgebeld door coach Wesley Deschacht. De beslissing was vrij snel genomen. “Ik moest natuurlijk thuis wel wat praktische dingen regelen, maar ik vond dat ik moeilijk nee kon zeggen. De jongens hebben heel lang gewerkt om die eindronde te halen, het zou zonde zijn om dan juist nu met een spelerstekort te zitten.” Sinds zijn afscheid drieënhalf jaar geleden speelde de Middelkerkenaar wel nog zaalvoetbal. “Het is zeker aanpassen. Op het veld heb je toch een heel ander gevoel dan in de zaal.”

De speler met jarenlange ervaring in het profvoetbal heeft duidelijk geen moeite om zich op te laden voor zijn comeback bij Lombardsijde. “Ik kende enkele spelers al en het is echt een hele leuke bende. Over volgend seizoen is nog niet gesproken, maar ik sta er eigenlijk wel voor open.” In zijn eerste twee wedstrijden speelde Lammens op het middenveld onder andere aan de zijde van Brian Vanholm. “Dat is natuurlijk gewoon een goede speler, die graag de bal vraagt. In het algemeen hebben we veel techniek in de ploeg. Met deze ploeg kunnen we zeker een reeks hoger aan.” Op de slotspeeldag lieten de Ezels wel een matige draw tegen Wenduine optekenen. “De eerste helft was het ook echt zoeken. Het was ook lastiger voetballen, doordat het veld in Lombardsijde er moeilijk bijligt. Al bij al bleven we ook na de rode kaart voor Locqueneux gewoon de betere ploeg.”

Sidney Lammens kwam op het hoogste niveau uit voor KV Oostende, KVC Westerlo en RBC Roosendaal. “Ik beleefde vier schitterende jaren met Jan Ceulemans bij Westerlo. We hadden een fantastische groep en wonnen de Beker van België. Daardoor speelden we ook de Supercup en mochten we Europa in. RBC was sportief ook een hoogtepunt, want de Eredivisie was toen toch een niveau hoger dan de Belgische eerste klasse. Ik speelde er onder andere tegen Zlatan Ibrahimovic en Robin van Persie. Qua sfeer was het in Nederland wel iets minder. Het was wel een goeie bende, maar naast het veld was er toch minder vriendschap.”

Info: Ook Michael De Bruyn werd in laatste instantie aangetrokken en speelde een uurtje mee. Door het afhaken van Westkapelle en de Henegouwse ‘verhuis’ van Lowingen volstaat een finaleplaats voor promotie. (ACL)