Vroege tegengoal nekt Red Flames in openingswedstrijd

© BELGA
Redactie KW

De Red Flames, de Belgische voetbalvrouwen, zijn er niet in geslaagd punten te pakken in hun eerste match op het Europees kampioenschap in Nederland. Denemarken was met 1-0 te sterk voor Tessa Wullaert en co.

Al na zes minuten openden de Deense meisjes de score in Doetinchem. Na wat geharrewar voor het Belgische doel, knikte Troelsgaard de 1-0 voorbij Justine Odeurs. Tot grote kansen kwamen de Belgen in de eerste helft niet. Na de pauze drukten de Red Flames meer en konden ze wel gevaar creëeren. In de absolute slotfase stak de lat een stokje voor een verdiende gelijkmaker.

Het werd dus een onverdiende en zure nederlaag, want op een zwak openingskwartier na lagen de Flames zeker niet onder tegen Denemarken – op het vorige EK nog halvefinalist – en waren er vooral na de pauze meer dan voldoende kansen om te scoren.

Donderdag Noorwegen

Eerder op zondag opende Nederland voor eigen publiek het EK met een 1-0 zege tegen vice-Europees kampioen Noorwegen. De tweede speeldag in groep A staat donderdag op het programma. Om 18 uur kijken België en Noorwegen mekaar dan in de ogen in het Rat Verleghstadion van NAC Breda. Beide landen tellen na één speeldag nul punten en staan dus nu al met het mes op de keel. Om 20u45 nemen Nederland en Denemarken het tegen mekaar op in het stadion van Sparta Rotterdam. De derde speeldag, met daarin België-Nederland en Denemarken-Noorwegen, wordt op maandag 24 juli gespeeld. De top twee van elke groep stoot dan door naar de kwartfinales.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.