Vroege rode kaart breekt KV Kortrijk zuur op

Robert Klaasen kreeg rood. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk heeft zijn eerste nederlaag geleden in play-off II. Het ging met 2-1 de boot in bij KV Mechelen.

KV Kortrijk miste drie sterkhouders voor de wedstrijd op het veld van KV Mechelen. De Smet en De Mets waren geschorst en Matton was niet fit. Clepkens nam in doel de plaats in van de aan de schouder geopereerde Darren Keet. Ook Raman en Klaasen verschenen aan de aftrap. Keepertrainer Patrick Deman (45) zat op de bank als tweede doelman.

Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door twee ploegen die vol in het duel gingen. Na 13 minuten kreeg Steven De Petter de eerste gele kaart van de wedstrijd. Een minuut later trok scheidsrechter Sam Loeman zelfs rood voor Kortrijk-speler Robert Klaasen. Hij gleed weg en raakte daarbij Bateau. De actie gebeurde onvrijwillig, maar de scheidsrechter kende geen genade. Kortrijk moest nog meer dan 75 minuten met tien verder. Op het half uur kon KV Mechelen de manmeersituatie uitspelen. Vijf minuten later kon Bateau er zelfs 2-0 van maken. Kortrijk kon nog net het hoofd boven water houden en ontsnapte aan een derde doelpunt voor de rust.

Afgekeurde doelpunten

Meteen na de rust kreeg Kortrijk een strafschop, feilloos omgezet door topschutter Santini. De Kerels waren de betere ploeg en probeerden de aansluitingstreffer te scoren. Het was echter de thuisploeg die de controle over de wedstrijd opnieuw overnam. Vooral Trajkovski toonde zich bedrijvig. Zijn lob ging over Clepkens, maar Martin kon de bal nog uit doel houden. Trajkovski scoorde later nog twee keer, maar de doelpunten werden even veel keer afgekeurd voor buitenspel. In het tweede geval was daar geen sprake van. In de slotminuut kreeg Raman nog dé kans op 2-2, maar Biebauw reageerde attent. KV Kortrijk loopt zo zijn eerste nederlaag op in play-off II.

(JL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.