Vriendenkring Ieper wint voetbaltornooi voor refs

De finalisten met bovenaan Oostende en onderaan Ieper. © FRO

Zaterdag organiseerde de Koninklijke Vriendenkring van Scheidsrechters Oostende en Omgeving de jaarlijkse finaledag voor West-Vlaamse scheidsrechters.

Er werd gespeeld met 7 tegen 7 in matchen van twee keer 10 minuten op het kunstgrasveld op De Schorre in Oostende. Bij gelijkspel waren de shoot-outs beslissend.

Deelnemende ploegen waren Tielt, Menen en Brugge in poule 1; Kortrijk, Veurne en Gistel in poule 2; Roeselare, Oostende en Ieper in poule 3. Na de poulewedstrijden en play-offs volgden de halve finales. Daarin won de organiserende ploeg, Oostende, met 4-0 van Menen. Ieper won nipt met 3-2 van Roeselare Zo stonden Oostende en Ieper voor de tweede keer tegenover elkaar. De wedstrijd in de poules eindigde op 1-1, Oostende won toen met de shoot-outs.

Finale Oostende – Ieper

In de finale, geleid door gastreferee Frederik Geldhof, was Oostende in de eerste helft de betere ploeg maar de Ieperse doelman Ashley Deberdt hield zijn netten blank met enkele mooie saves. In de tweede helft was één actie van Jarne Nuytten voldoende voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Vriendenkring Ieper mag zich voor één jaar het beste West-Vlaamse team van scheidsrechters noemen. Titelverdediger Oostende deelt in de vreugde want het tornooi verliep vlekkeloos, in een gezellige sfeer en onder ruime belangstelling.