Voorzitter van R. Knokke FC vraagt duidelijke communicatie van Voetbal Vlaanderen

R. Knokke FC zou vorige zaterdag de titel pakken in tweede amateur, maar door het coronavirus ging dat niet door. Voorzitter Vincent Van Honsebrouck vraagt zich af hoe het nu verder moet en hekelt de communicatie van Voetbal Vlaanderen.

Vincent Van Honsebrouck leidt vastberaden zijn Royal Knokke FC, maar heeft oog voor de sociale aspecten. (foto JPV) © foto JPV

Zaterdagavond 14 maart zou in het teken staan van de kampioenenviering. De kustformatie moest 1 punt halen in Oudenaarde en de titel was binnen. De bus zou de spelers naar de thuishaven brengen, waar de grote massa hen zou opwachten. Corona besliste er anders over.

Voorzitter Vincent Van Honsebrouck: “Toen we het bericht kregen dat alle sportactiviteiten stilgelegd werden tot begin april riepen we al onze spelers bijeen, samen met de trainersstaf en de medische staf. We blijven professioneel en vragen onze jongens om een individueel programma af te werken. We vertrouwen hen volledig en beschikken over hartslagmeters om hen op te volgen. We hebben een gigantisch feest gemist, want alles was in gereedheid gebracht. Natuurlijk primeert de volksgezondheid, daarvoor moet alles wijken. Dat is logisch!”

Uitwijken

Wel heb ik problemen met het feit dat we niet de minste communicatie ontvingen van Voetbal Vlaanderen, dat wekt wrevel op. Wat mag wel, wat mag niet? Wanneer wordt de competitie hervat? De contracten van onze semiprofs lopen af op 30 juni, voor amateurs is dat 30 april. Gaat laatstgenoemde categorie nog doorgaan in mei? Wordt onze reguliere competitie verdergezet?”

Er blijven zes matchen te betwisten in het huidige kampioenschap, waarvan twee in onze eigen Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park. Anderzijds heeft de Knokse burgervader alle evenementen in Knokke-Heist verboden tot 30 april. We moeten nog in eigen vesting aantreden tegen KSK Ronse en tegen Racing Club Harelbeke. We zullen allicht moeten uitwijken.”

“Hoe dan ook heb ik er vertrouwen in dat we de resterende duels nog zullen afhaspelen. We hebben een heel jaar titanenwerk verricht, de oppergaai lag voor het grijpen, promotie was quasi binnen maar nu moeten we toch een beetje afwachten. Ik hoor allerlei geruchten, waarvan sommige te gek voor woorden. Vandaar mijn oproep voor duidelijke communicatie.” (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.