Voorzitter SC Oostrozebeke moet wedstrijd van zijn team leiden bij afwezigheid van de ref

Jean-Marie Bonte fungeerde als gelegenheidsref. © Foto CLY
Wouter Vander Stricht

Jean-Marie Bonte, ex-burgemeester van Oostrozebeke, maar nog altijd dienstdoend voorzitter van de lokale voetbalclub, heeft zaterdagavond de topper RC Waregem B – SC Oostrozebeke in goede banen geleid. Omdat de aangeduide ref niet kwam opdagen, nam de 68-jarige voorzitter dan maar het fluitje ter hand.

Het duel tussen RC Waregem B en SC Oostrozebeke mag in vierde provinciale C als topper neergezet worden. Deze beide jonge ploegen brengen goed voetbal in een reeks waar SV Ingelmunster de gedoodverfde titelkandidaat is.

SC Oostrozebeke staat tweede en probeert het de leider in het vooruitzicht van de topper op Ingelmunster zo moeilijk mogelijk te maken. Een trip naar RC Waregem was dan ook geen simpele match, maar toen er ook geen ref aanwezig bleek te zijn… Het reglement zegt dat de bezoekers de eerste kans krijgen om een scheidsrechter aan te duiden en Jean-Marie Bonte, ondertussen toch ook al 68 jaar, bleef bereid de klus te klaren. En hij deed dat goed.

Zijn ploeg won met 2-3, maar hij kende ondermeer een strafschop toe aan de thuisploeg. Hij greep ook vier keer naar een geel karton, drie voor de thuisploeg en eentje voor SC Oostrozebeke.

Door deze zege blijft SCOR tweede, ook leider SV Ingelmunster pakte een nieuwe overwinning.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.