Voorzitter KSV Nieuwpoort: “Coach gaf valse contracten aan acht spelers B-ploeg”

Vanavond worden de spelers van KSV Nieuwpoort B verwacht op een vergadering. We zien boven v.l.n.r. Nick Locqueneux, Toby Talpe, Angelo Smagge, Thomas Robaey, Bjorn Degrieck, Jurgen Eeklo, Timothy Huthoofd, Dwight Servranckx, Mattias Meersch en Senna Vanhulle. Onderaan v.l.n.r. Jens Derousseaux, Kevin Cheyns, Joni Mortier, Lars Zoete, Joris Van Broeck, T1 Brian Goutsmith, T2 Mat Sarrazyn, Hannes Hardy en Thobias Deblauwe. © (Foto FG)
Redactie KW

Voorzitter Alexander Verberckmoes van KSV Nieuwpoort reageert op het ontslag van coach Brian Goutsmit en hulpcoach Mats Sarrazyn van de B-ploeg. “Acht spelers kregen van de coach een vals contract”, legt hij uit. “Hij beloofde hen een hoger bedrag dan wat wij willen betalen.”

Gisteravond raakte bekend dat coach Brian Goutsmit, hulpcoach Mats Sarrazyn en speler Jens Derousseaux de B-ploeg van KSV Nieuwpoort verlaten ondanks goede resultaten. Brian Goutsmit deed dat om ‘persoonlijke redenen’. Voorzitter Alexander Verberckmoes geeft daar nu meer uitleg bij.

“Acht spelers van onze B-ploeg kregen een vals contract. De trainer beloofde hen – zonder ons medeweten – hogere bedragen dan wat wij willen betalen. De ploeg scoort nu veel punten en er moet dus veel betaald worden. Maar vorige week is dat alles uitgekomen en nu nemen wij maatregelen. Vanavond is er een vergadering met de spelers van de B-ploeg”, stelt de voorzitter.

Nog niet getekend

“Die acht spelers bleken een nagemaakt contract te hebben gekregen”, legt Verberckmoes uit. “Die nagemaakte contracten zijn niet getekend. De spelers geven wel toe dat hen mondeling door de trainer een hoger bedrag is beloofd dan wat wij normaal geven. De andere helft van de ploeg heeft wel getekend. Op de vergadering zullen de spelers de keuze krijgen om zich te schikken naar onze voorwaarden of om een andere oplossing te zoeken. Op zich hoeft er niet zo veel te veranderen: de helft van de spelers heeft getekend en als er mensen vertrekken, hebben wij spelers genoeg in de C-ploeg die kunnen doorstromen.”

“Er was ook een afspraak gemaakt dat de coach het lidgeld van de acht spelers zou betalen. Maar dat is tot nu toe niet gebeurd. Wij als club willen hen niets uitbetalen zolang hun lidgeld niet betaald is. Vandaar dat die spelers dit seizoen nog niet betaald werden. Of het niet raar is dat ze hun seizoen gestart zijn zonder ondertekend contract? Het gaat over de B-ploeg. En we werken al jaren samen met deze coach, we hadden een vertrouwensband. We gingen ervan uit dat het wel in orde zou komen. En we hebben de nodige mails.”

Het klopt niet dat wij een deurwaarder over de vloer kregen en ook niet dat wij in financiële problemen zitten“, weerlegt voorzitter Verberckmoes enkele geruchten die de ronde doen. “Het is iets waar ik mij aan erger: je werkt zeven dagen op zeven voor die club en dan nog worden er een hele hoop roddels de wereld ingestuurd.”

Situatie onhoudbaar

Coach Brian Goutsmit wenst niet te reageren op de hele situatie.”Ik kon de laatste weken haast niet meer slapen omdat de situatie onhoudbaar was”, verklaarde hij gistereren. “We waren de laatste weken nochtans heel goed bezig en net daarom is het heel jammer dat ik op deze manier afscheid moet nemen van mijn jongens. Ik was maanden druk bezig om een goed team bij elkaar te krijgen en nu eindigt het verhaal op deze pijnlijke manier. Doodjammer.”

(HH/PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier