Winkel Sport promoveerde uit tweede amateurklasse en wordt de enige West-Vlaamse ploeg in eerste amateurklasse. Met Eppegem, Overijse en Brakel degradeerden drie teams uit tweede amateurklasse A. Drie ploegen verhuizen van de A-reeks naar de B-reeks: Wijgmaal, Londerzeel en Pepingen.

Dat betekent dat er zeven vacante plaatsen zijn in de reeks. Die worden onder meer ingenomen door drie ploegen die van de B-reeks naar de A-reeks migreren. KSV Temse (vorig seizoen derde), SK Sint-Niklaas (negende) en VW Hamme (twaalfde) zijn geen onbekenden voor de West-Vlaamse teams, ze maakten vroeger al deel uit van de A-reeks en nu dus weer.

Twee ploegen degraderen uit eerste amateurklasse - R. Knokke FC en KSV Oudenaarde - en willen wellicht weer een gooi doen naar de top. Eén West-Vlaamse ploeg promoveert (via de eindronde) uit derde amateur: het altijd ambitieuze KSKV Zwevezele van de nieuwe speler-trainer Hans Cornelis. Ook KFC Merelbeke, de kampioen uit de reeks van Zwevezele, komt in de A-reeks terecht.

Vijf West-Vlaamse teams - Mandel United, KVK Westhoek, SCT Menen, FC Gullegem en RC Harelbeke blijven in de reeks en krijgen dus gezelschap van Knokke en Zwevezele, wat het totaal op zeven brengt.