Voormalig Essevee-topschutter Frederik D’Hollander wordt coach binnen de Essevee Academie

© (Foto Belga)
Redactie KW

Essevee-icoon Frederik D’Hollander (44) wordt vanaf volgend seizoen hoofdcoach bij de U18, assistent-coach bij de B-kern en trainer bij het Young Essevee School-project.

Fred Raket staat met stip aangeduid in de geschiedenisboeken van Essevee. Tot 2015 was de voormalige Belgische aanvaller clubtopschutter aller tijden bij Zulte Waregem. Voor vele supporters staat hij in het geheugen gegrift met zijn doelpunten tegen Hamme en Geel. Beide doelpunten zorgden respectievelijk voor de titel in derde klasse en het kampioenschap in tweede klasse.

De ex-aanvaller was de laatste zes seizoenen hoofdcoach van Jong Zulte. Op 44-jarige leeftijd keert Frederik terug naar de Gaverbeek en vervoegt hij de sportieve cel van de Essevee Academie. Het Essevee-icoon krijgt meteen een erg uitgebreid takenpakket. Het wordt een combinatie van de U18 als hoofdcoach en de B-kern als assistent-coach. Daarnaast zal hij ook aan de slag gaan binnen het YES-project van de Essevee Academie. Hierbij combineren elite spelers hun secundaire studies met een opleiding voetbal overdag bij Essevee.

“Ik wil met mijn ervaring als speler en als coach de jongens helpen om die laatste stap te zetten naar beloften of A-kern”, vertelt Frederik D’Hollander. “Ik kijk er enorm naar uit om in een professionele omgeving als Zulte Waregem aan de slag te gaan als coach.”

“We volgen Frederik al een tijdje en we zijn dan ook trots dat hij vandaag onze Essevee Academie komt versterken” klinkt het bij Sportief Coördinator Joric Vandendriessche. “Als kind van het huis en voormalig profvoetballer is hij met zijn ervaring en persoonlijkheid dé ideale man om onze jonge vaardige voetballers klaar te stomen voor het grote werk.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.