Voor WK geselecteerde Sammy Bossut: “Ik annuleer mijn reis met de glimlach”

© BELGA
Redactie KW

Sammy Bossut, doelman bij Zulte Waregem, is zondag door bondscoach Marc Wilmots opgenomen in de WK-selectie en dat maakt van hem een bijzonder tevreden man.

Bossut vervangt Silvio Proto, die in de titelmatch van Anderlecht tegen Lokeren (3-1) een zware armblessure opliep. “Dit is een schitterende kans die ik met beide handen grijp, maar ik blijf hier rustig en realistisch onder”, verklaarde Bossut maandag op de website van Essevee. “De feiten zijn wat ze zijn: als Koen Casteels fit geraakt, gaat hij naar Brazilië”, vervolgde Bossut. “Ik heb er sowieso een mooie ervaring bij. Het enige wat ik nu kan doen, is keihard blijven werken en tonen aan de bondscoach wat ik in mijn mars heb. Dit is een prachtige erkenning voor SV Zulte Waregem en mezelf. Ik moet nu mijn reis annuleren, maar dat doe ik met de glimlach. Ik wil Silvio Proto een spoedig herstel toewensen. Hij is een doelman voor wie ik veel respect heb.”

Proto werd in eerste instantie opgeroepen als stand-in voor Koen Casteels, die herstelt van een scheenbeenbreuk. Raakt Casteels niet tijdig fit, mag Bossut dus mee naar Brazilië.

(Belga)