Voor Annelies Vanwelden (KFC Heist Ladies) wordt bekerfinale wellicht haar laatste match

Voor Annelies Vanwelden wordt de bekerfinale hoogstwaarschijnlijk haar laatste wedstrijd.
Redactie KW

KFC Heist Ladies maakt zich op voor de finale van de Beker van West-Vlaanderen. Tegenstander is kampioen Club Brugge Vrouwen B. Bij winst volgt de damesploeg van Heist zichzelf op. “We willen niet dat Club dit seizoen met alle prijzen gaat lopen”, stelt Annelies Vanwelden met een knipoog.

De dames sloten de competitie in eerste provinciale af op de derde plaats. “We hebben een mooi seizoen achter de rug”, stelt Annelies Vanwelden. “In het begin van het seizoen dachten we aan een plaats in de top vijf. We speelden nooit met druk om de eerste plaats te behouden. Het was nooit volledig ons doel om te promoveren, hoewel we er altijd voor gevochten hebben. Maar dom puntenverlies kan je altijd lijden onderweg.”

Annelies bracht vorig weekend haar doelpuntentotaal in de competitie op 52 stuks. In de beker zit ze al aan tien treffers. “Ik houd dat zelf niet bij, maar ik denk niet echt dat het één van mijn beste seizoenen is.”

Vorig jaar won KFC Heist de Beker van West-Vlaanderen. De ploeg beslechte de voorbije seizoenen al meermaals de finale. “De wedstrijd wordt ook op kunstgras afgewerkt. Dat is een voordeel voor ons, want we zijn het gewoon om daar op te spelen.”

Voor de 25-jarige kinesitherapeute is het mogelijk haar laatste wedstrijd als actieve voetballer. “Momenteel heb ik er nog geen zicht op, maar voorlopig neigt de beslissing naar stoppen”, vervolgt Annelies. “Het is net iets te druk op dit moment. Ik kon dit seizoen niet altijd trainen, maar de wedstrijden probeerde ik wel zoveel mogelijk te spelen.”

“Ik ben zeer tevreden over mijn carrière. Ik stond altijd in de spits, mijn lievelingspositie. Ik heb steeds gewoon voor het plezier gespeeld, hoewel ik misschien wel een stapje hoger kon spelen. Maar dat interesseerde me niet meteen. Ik wilde ook ergens spelen bij een ploeg waar men begreep dat ik niet altijd kon komen trainen. De sfeer in de ploeg is altijd leuk. Er is ook minder concurrentiestrijd. Ik heb me ook altijd super geamuseerd en daar doe je het voor.”

Maar eerst nog die beker in de lucht steken. “We gaan ons uiterste best doen, want Club Brugge mag niet met alle prijzen gaan lopen dit jaar”, besluit Annelies met een knipoog. (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.