Herbeleef hier de loting van de provinciale voetbaleindrondes

De loting gebeurt door het provinciaal comité. © BELGA
Wouter Vander Stricht

Dinsdagavond 3 mei vindt de loting voor de eindronde plaats in ‘t Bourgondisch Kruis in Beveren-Roeselare. Hier kun je die live volgen. Om 19 uur wordt gestart met tweede provinciale, om 20.30 uur start de loting voor vierde provinciale.

Ook voor de interprovinciale eindronde met eersteprovincialers KSV Rumbeke, SC Blankenberge en Sassport Boezinge werd al geloot. Daarover lees je hier meer.

Tweede provinciale

Na kampioen Veurne mag de de rest van de top vijf in 2A strijden om een plaats in de finale van de eindronde van tweede provinciale. In de trommel gaan Varsenare A, Jabbeke A, Heist A en Club Roeselare. Omdat Club Roeselare op zaterdag 7 mei de finale van de West-Vlaamse beker speelt, speelt Club (en ook de tegenstander sowieso de wedstrijd op woensdag 11 mei om 19 uur). Door die bekerfinale is het ook niet toegestaan om wedstrijden te verplaatsen naar zaterdag (7 mei), vrijdag 6 mei is eventueel een uitwijkmogelijkheid.

In de B-reeks werd SV Wevelgem autoritair kampioen met maar liefst 20 punten voorsprong op Deerlijk. Maar met dat puntenaantal (65) zou Deerlijk wel eerste geëindigd zijn in de A-reeks… In de B-reeks gaan naast Deerlijk, ook Moen, Moorsele A en Zwevegem in de urne.

Doelpunten op verplaatsing tegen in tegenstelling tot vroeger niet dubbel, het ‘nieuwe Europese systeem’ wordt gehandhaafd. Wie meest scoort over twee wedstrijden wint, bij een gelijke stand na 180 minuten volgen twee keer 15 minuten verlenging, indien daarna nog gelijk volgen er strafschoppen.

Heenwedstrijden op 8 mei, terugwedstrijden op 15 mei

A-reeks

1. Club Roeselare – Varsenare A (woensdag 11 mei, 19 uur)

2. Jabbeke A – Heist A

B-reeks

1. Zwevegem – Deerlijk

2. Moorsele A – Moen

De winnaar van wedstrijd 2 speelt eerst thuis tegen de winnaar van wedstrijd 1 op 22 mei, op 26 mei volgt de terugmatch.

De finale voorzien voor zondag 29 mei vervalt omdat SCT Menen heeft aangegeven in vierde provinciale te gaan spelen. Beide finalisten zijn dus zeker van de promotie. Om eventueel nog extra stijgers aan te duiden wordt gekeken naar plaats in het klassement, vervolgens het puntenaantal, gewonnen wedstrijden en doelpuntensaldo van de ploegen die finale binnen de reeks hebben verloren.

Dalers tweede provinciale

Heenwedstrijd 8 mei, terugmatch 15 mei

SV Loppem (2A) en SK Staden (2B) eindigden als derde laatste, de winnaar van het dubbele duel mag in tweede provinciale blijven. De clubs mochten zelf opteren om te spelen in één wedstrijd, of met een heen- en terugwedstrijd. De keuze viel op het laatste. SV Loppem zou de thuiswedstrijd op het veld van KSV Oostkamp willen afwerken, wegens de onbespeelbaarheid van het eigen terrein. Ook dat werd toegestaan. Doelpunten op verplaatsing tegen in tegenstelling tot vroeger niet dubbel, het ‘nieuwe Europese systeem’ wordt gehandhaafd. Wie meest scoort over twee wedstrijden wint, bij een gelijke stand na 180 minuten volgen twee keer 15 minuten verlenging, indien daarna nog gelijk volgen er strafschoppen.

1. Staden – Loppem

2. Loppem – Staden

Derde provinciale

Proficiat aan de kampioenen Lombardsijde (3A), VV Koekelare A (3B) en Dosko Beveren (3C). Twaalf ploegen strijden via de eindronde nog voor minstens drie vacante plaatsen in tweede provinciale. Omdat Menen herstart in vierde provinciale komt daar al zeker een extra stijger bij. Omdat eerste provinciale maar bestond uit 15 ploegen is er nog een extra stijger. Indien Zwevezele niet start in eerste provinciale (wat het geval zal zijn) zijn er zes stijgers. Dus komt dat neer op alle zes de finalisten.

Er is een klacht van RC Waregem B tegen Bissegem, als de tuchtcommissie daar (donderdag) in het voordeel van RC Waregem oordeelt, moet de match herspeeld worden. Omdat Bissegem deelneemt aan de eindronde, wordt dan eerst de wedstrijd tussen Waregem en Bissegem gespeeld, en pas op woensdag 11 mei de eerste wedstrijd van Bissegem in de eindronde.

Doelpunten op verplaatsing tegen in tegenstelling tot vroeger niet dubbel, het ‘nieuwe Europese systeem’ wordt gehandhaafd. Wie meest scoort over twee wedstrijden wint, bij een gelijke stand na 180 minuten volgen twee keer 15 minuten verlenging, indien daarna nog gelijk volgen er strafschoppen.

Heenwedstrijden op 8 mei, terugwedstrijden op 15 mei

Geen KFC Marke B (vierde provinciale B ) in de eindronde, omdat de A-ploeg slechts één reeks hoger speelt.

A-reeks

1. Beselare – Moorslede

2. Proven – Geluveld

B-reeks

1. Lissewege – Eernegem

2. Jong Male – Ruddervoorde A

C-reeks

1. Hooglede – Bissegem

2. Winkel B – Aalbeke

De winnaar van wedstrijd 2 speelt eerst thuis tegen de winnaar van wedstrijd 1 op 22 mei, op 29 mei volgt de terugmatch. De winnaars van de finale promoveren naar tweede provinciale.

Dalers derde provinciale

RC Waregem B diende nog een klacht in en hoopt zo nog de 14de plaats te ontlopen (zie hierboven). Lukt dat, dan speelt NS Heule namens de C-reeks dit driehoekstornooi waarbij nog één ploeg (de laatste in dit minitornooi) moet degraderen. Naast RC Waregem B/NS Heule spelen ook SK Roeselare-Daisel B (3A) en VV Aartrijke (3B) mee.

Speeldag 1: RC Waregem B of NS Heule – VV Aartrijke (SK Roeselare-Daisel B bye)

Speeldag 2: Verliezer wedstrijd 1 – SK Roeselare-Daisel B (als de verliezer de thuisploeg uit speeldag 1 is, speelt SKRD thuis, is Aartrijke de verliezer dan speelt SKRD B op verplaatsing, om zo elke ploeg een thuiswedstrijd te gunnen in deze minicompetitie). Indien speeldag 1 op een gelijkspel eindigt, wordt de match SK Roeselare-Daisel B – RC Waregem/NS Heule geprogrammeerd.

Speeldag 3: de resterende match waarin de ploeg die nog geen thuisvoordeel kende, thuis mag spelen.

Uiteindelijk zal dus slechts een van de deelnemers zakken.

Vierde provinciale

Heenwedstrijd op 8 mei, terugwedstrijd op 15 mei

A-reeks

1. Koksijde-Oostduinkerke – Gits

2. Vleteren – Middelkerke

B-reeks

1. Wingene – Zerkegem

2. Wenduine – E. Brugge

C-reeks

1. Helkijn – Kuurne

2. Aarsele – Pittem

D-reeks

1. Boezinge B – Zillebeke

2. Moorsele B – Voormezele

Omdat zowel Moorsele B als Boezinge B op 8 mei samen met hun A-ploeg thuis de eindronde betwisten, spelen ze na elkaar.

De winnaar van wedstrijd 1 speelt eerst thuis tegen de winnaar van wedstrijd 2 op 22 mei, op 29 mei volgt de terugmatch. De winnaars van de finale promoveren naar derde provinciale.

Wie promoveert nu. Naast de vier kampioenen ook de vier winnaars van de eindrondefinales. Het ziet er naar uit dat er nog vier bijkomende stijgers zijn. Eén om de vacante plaats in eerste provinciale (slechts 15 ploegen) op te vullen, één ploeg om SCT Menen (dat herstart in vierde provinciale) op te vangen, en allicht nog twee omdat Zwevezele A en Kortemark A al aangegeven hebben niet meer in te schrijven in respectievelijk eerste en derde provinciale.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.