Voetbalterreinen Veurne opgefrist

Als de provinciale voetbalcompetitie start in het weekend van 12 en 13 september, zal KSV Veurne spelen op een opgefrist terrein. De voorbije weken zijn de velden en wandelpaden heraangelegd. Ook de verlichting wordt nog vernieuwd.

Schepen Pascal Sticker met Sandy Pinson van de Sportdienst, Benjamin Graulus van de Technische Dienst en medewerkers die het voetbalveld hielpen aanleggen. © MVO

KSV Veurne maakt in het weekend van 12 en 13 september z’n rentree in de tweede provinciale, nadat de ploeg onder leiding van coach Stijn Van Acker vorig jaar de titel pakte in de derde provinciale. De ploeg zal het seizoen kunnen aanvatten op een gloednieuw veld.

De medewerkers van de Technische Dienst en een onderaannemer hebben de voorbije weken de voetbalterreinen in het Will Tura Sportpark heraangelegd. Met maaifrezen, vertidraineren, recyclingdressen en uitvlakken is de ondergrond helemaal in orde gebracht. Daarna zijn alle terreinen opnieuw ingezaaid. Dankzij deze werken zullen alle voetballers, van de allerjongsten tot de spelers in het eerste elftal, kunnen spelen op een perfecte grasmat.

Wandelpaden

Daarnaast zijn ook enkele wandelpaden tussen de verschillende voetbalterreinen heraangelegd. Stad Veurne heeft 11.215 euro vrijgemaakt voor deze werken. Het stadsbestuur zorgt er met een extra investering van 36.764 euro ook voor dat de lichtarmaturen rondom het hoofdveld worden vernieuwd met ledlampen. Fluvius staat in voor de coördinatie van deze werken.

Pascal Sticker, schepen van Sport: “Wat ons betreft mag de bal opnieuw gaan rollen. De velden liggen er piekfijn bij. Het eerste elftal van KSV maakt haar rentree in tweede provinciale, maar ook alle andere jeugd- en belofteploegen hebben honger om hun favoriete sport te kunnen spelen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.