VoetbalKFC Doomkerke (4B) werkt bij jeugd samen met buren GL Ruiselede: “Elke ploeg behoudt zijn eigenheid”

Vlnr. Jelle Rutsaert, Franky Rutsaert en Hein Haerynck. (foto SBR)
Vlnr. Jelle Rutsaert, Franky Rutsaert en Hein Haerynck. (foto SBR)
Redactie KW

Het is bij KFC Doomkerke al enkele maanden windstil. Slechts enkele jeugdploegen werken er nog hun wekelijkse trainingen af. In normale omstandigheden, zonder corona, was het zeker anders en stond er misschien wel een promotiefeest gepland. De club van voorzitter Franky Rutsaert wil hogerop, zonder buitensporige bedragen uit te geven.

“Tot voor enkele seizoenen was Doomkerke een vaste klant voor de rode lantaarn in vierde provinciale”, opent voorzitter Franky Rutsaert. “De laatste jaren is dat gelukkig veel veranderd en ook voor deze campagne hadden we een eindrondeticket voor ogen. Aanvankelijk was het na de komst van nieuwe coach Ronny Houben nog wat zoeken, toch waren we na vijf speeldagen al goed mee met de ambitie en wie weet konden we zelfs wedijveren met toppers als Dudzele. Alles is echter stilgevallen door corona, maar de sportieve cel heeft niet stilgezeten, want de kern moest ruimer worden. Met Tom Dekeyser en Nesten Schepens (beiden Knesselare), Rune Voet en Simon Debacker (beiden Ooidonck Leerne) en Zion Driessens (Ruddervoorde) wisten we vijf verse krachten binnen te halen. Ons doel wordt in eerste instantie een eindrondeticket, maar meer mag ook.”

Drie extra jeugdteams

Maar ook de jeugdwerking, onder leiding van sportief verantwoordelijke Hein Haerynck, bleef niet stilzitten. “Het is nu bijna zes jaar dat we onze jeugdploegen in competitie laten samen spelen met de buren van Maria-Aalter. Daarbij speelt elke jeugdploeg de helft van een seizoen ofwel in Aalter ofwel bij ons. De uitwerking loopt perfect, maar dan nog kon geen volledige jeugdwerking op poten gezet worden. Vandaar dat er nu ook een samenwerking is getekend met de buren van GL Ruiselede. Zo hebben we in één keer drie extra jeugdploegen. Enkel een U9, U11 en een U12 is er nog niet. Nieuw is dat we wel een junioresploeg in competitie kunnen zetten. Nooit eerder gebeurde dat in onze clubgeschiedenis. De trainers denken hierbij niet meer aan de onderlinge rivaliteit die er soms heerste, maar zetten de jeugdspelers voorop. Onze keepers zullen nu zelfs specifieke training krijgen van Tom Lannoo, die bij ons gestopt is als eerste doelman. Intern gaan we nu een goede structuur uitwerken, maar belangrijk is dat elke ploeg zijn eigenheid blijft behouden.”

KFC Doomkerke blijft ondanks de moeilijke tijden een financieel gezonde club. “Bijna elke maand is er hier wel iets te doen”, pikt bestuurslid Jelle Rutsaert in. “Van een blauwe voetentocht tot een muziekquiz en twee barbecues. Ook het gemeentebestuur is onze club goed gezind. Zo zullen ze binnenkort een duiveltjesveld aanleggen. Als we daarna ook nog extra kleedkamers krijgen, dan ziet onze clubtoekomst er zeker niet slecht uit.”

Voor de U13 zoekt men nog een trainer. Interesse? Contacteer Hein op 0478 32 04 85. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier