Voetbalclub KE Gistel zoekt nieuw bestuur: “Deze club mag niet verdwijnen”

Voorzitter Johan met zijn vrouw Sarah.© (Foto FRO)
Voorzitter Johan met zijn vrouw Sarah.© (Foto FRO)
Redactie KW

Het zijn moeilijke (corona)tijden voor de provinciale voetbalclubs. Het wordt een probleem voor vele clubs om straks, als alles weer normaal verloopt, te overleven en weer van start te gaan. Bij KE Gistel zijn er geen financiële, maar wel bestuursproblemen.

Feit is dat enkele bestuursleden wegens ver gevorderde leeftijd afhaken en dat betekent dat er nieuwe bestuursleden moeten gezocht worden. Gistelnaar Johan Dierendonck, jeugdspeler, ex-voorzitter en enig resterend bestuurslid, wil niet dat KE Gistel verdwijnt. Hij hoopt met heel zijn hart op een doorstart, met de steun van een nieuw bestuur en de stad Gistel. Daarom nodigt hij iedereen, alle leden, sympathisanten en geïnteresseerden in de toekomst van de vzw, uit op een algemene vergadering van woensdag 28 april, aanvang 19.30u.. Bij grote opkomst zal de vergadering veilig op de tribune of op het veld, doorgaan. Hij heeft alvast een emotionele uitnodiging op zijn Facebookpagina gelanceerd.

Een warme oproep

“Als bestuur van de VZW KEG Gistel doen we hierbij een dringende oproep aan alle leden en sympathisanten van onze VZW om aanwezig te zijn op een Open Algemene Vergadering”, klinkt het. “Wegens de aanslepende problematiek van de Corona-pandemie en daaruit volgend het gebrek aan de organisatie van competities en tornooien, gepaard gaand met de sluiting van de cafetaria ; alsook wegens de beslissing van de huidige bestuursleden om allen hun mandaat als bestuurslid van de VZW te beëindigen (voor sommigen onder hen na meer dan 30 jaar trouwe dienst!) dreigt de VZW te moeten ophouden met bestaan.”

“En dit met het 100-jarig bestaan voor volgend jaar in zicht… Wegens gebrek aan een actief bestuur is de toekomst van ‘het voetbal van Gistel’ dan ook acuut in gevaar. Het zou heel jammer zijn voor de meer dan 10 ploegen die niet meer kunnen deelnemen aan de competitie… voor de meer dan 180 (voornamelijk) jonge spelers die op straat komen te staan… Het kan en mag toch niet waar zijn dat een stad als Gistel geen voetbalploeg meer zou hebben?! Verplichten we alle spelers en hun ouders om te moeten uitwijken naar omliggende (deel)gemeentes in plaats van te kunnen voetballen in eigen stad?”

“In tegenstelling tot bepaalde berichtgeving die zou circuleren is de VZW ook helemaal NIET failliet. De VZW zal zelfs in geval van stopzetting volledig schuldenvrij kunnen vereffend worden. Gelet op bovenstaande situatie en de aankomende deadlines van het volgend seizoen (inschrijving ploegen bij de voetbalbond) moet er uiterlijk op 15 mei beslist worden of er een ‘doorstart’ wordt genomen en een nieuwe bestuursploeg kan aantreden. Zo niet, zal KEG Gistel, per 30 juni, ophouden te bestaan…”

“Uiteraard zouden wij – met velen allicht – dit heel erg betreuren. Daarom nodigen we alle leden, sympathisanten, geïnteresseerden, Gistelnaars, kandidaten, gelijk wie die op gelijk welke manier aan de toekomst van KEG wil werken, uit op de Open Algemene Vergadering die doorgaat op woensdag 28 april 2021 om 19u30 in de kantine van het voetbal, Pol Gernaeystraat 1, Gistel. Bij grote opkomst zal de vergadering doorgaan op de tribune of op het veld om alles sowieso corona-proof te kunnen houden. We hopen jullie alvast allen in groten getale te mogen verwelkomen! Johan Dierendonck, namens het bestuur van KEG Gistel VZW.”

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.