Voetbalclub Doomkerke omgedoopt tot KFC Doomkerke

© RVDS
Redactie KW

Meer dan 300 mensen waren aanwezig op de feestelijke viering en receptie voor de titel ‘koninklijke’ voetbalclub. Met nieuwe sjaals, een ander logo en de appreciatie van veel sympathisanten heet de club uit Doomkerke voortaan KFC, Koninklijke Football Club.

KFC Doomkerke, de ploeg uit de vierde provinciale B, had moeite noch energie of kosten gespaard voor het enthousiast publiek van blauw-wit. Opmerkelijk was de ruime opkomst van oud-spelers, trainers en coaches uit de jaren 70-80-90. Er werden dan ook veel anekdotes opgediept, stoere verhalen werden gepresenteerd en uitslagen kritisch bekeken. Het werd ook niet enkel een omarming van de nieuwe roepnaam, maar ook een warme en ludieke hommage aan erevoorzitter Albert Vancolen.

Unieke sfeer

Als milde ode voor zijn 35 jaar voorzitterschap werd een dankliedje van de onvolprezen dichter Fonne De Fauw gezongen door die andere creatieve personaliteit, de diva Ria Van Loocke. De menigte zong de refreintjes – iedereen kreeg de tekst op papier of groot scherm – luid en swingend mee. De act werd zelfs ietwat overschaduwd door het luide gescandeer ‘Bertje is van ons’ door de fans, die de erevoorzitter letterlijk op de schouders droegen. (RVDS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier