“Voetbal Vlaanderen miskent onze club VK Westhoek”

Geert Glorie is gefrustreerd door het gebrek aan communicatie van onder meer Voetbal Vlaanderen. © (Foto EG)
Redactie KW

Geert Glorie is al negen jaar technisch verantwoordelijke voor de jeugdopleiding bij KVK Westhoek en is enorm ontgoocheld. “Er worden maatregelen uitgevaardigd maar men doet de moeite niet om ons op de hoogte te brengen.”

“Uiteraard heb ik geen probleem met de maatregelen die de overheid neemt om de corona crisis aan te pakken. Ook een voetbalclub als de onze moet daar rekening mee houden. Zelfs als je niet akkoord zou zijn, moet je voldoende burgerzin hebben om je aan de maatregelen te houden”, vertelt Geert Glorie. “Ik heb wel enorm veel moeite met het feit dat men niet communiceert met de club en ons in het ongewisse laat. Beslissingen heb ik op Facebook en in de kranten moeten lezen. Dit is niet de correcte manier van werken.

Alles geregeld

“Vorige zondag stelde minister Ben Weyts dat er geen publiek zou toegelaten worden tijdens voetbalwedstrijden. Op zich was dit al vervreemdend omdat de veiligheidsraad pas de dag nadien zou samenkomen”, vervolgt Geert Glorie. “Intussen hadden we reeds op maandagmorgen met de Ieperse politie samengezeten die ons aanraadde om te wachten tot we de beslissing van de veiligheidsraad zouden kennen. Er werd dan beslist dat er toch een beperkt aantal mensen zou toegelaten worden tijdens voetbalwedstrijden. Op basis van die beslissing hebben we dinsdag alles geregeld. In de kantine werden alle tafels herschikt en er werd plexiglas geplaatst, handgel werd aangekocht en geplaatst, overal werd de nodige bepijling aangebracht en de plaatsen in de zittribune werd aangeduid conform de social distancing. Een hele dag hebben we gewerkt om alles in orde te krijgen. Het heeft tijd en geld gekost, maar we hadden geen andere optie”, aldus Geert Glorie.

Opnieuw gewijzigd

Na een hele dag werk in het Crackstadion kreeg Geert Glorie een berichtje van een kennis uit Oostende of hij de site van Sporza reeds gelezen had. “Je zal het niet geloven maar Voetbal Vlaanderen plaatste een bericht op Sporza dat de maatregelen opnieuw gewijzigd waren. Jeugdploegen mochten wel nog vriendschappelijke wedstrijden spelen tot en met de U17. Enkel de ouders van de spelers zijn toegelaten als toeschouwers. Toernooien zijn wel verboden. Door deze maatregelen is uitstel van de competities voor heel Vlaanderen waarschijnlijk. Ik begrijp niet waarom de clubs die beslissing via Sporza moesten vernemen en dat de clubs niet op de hoogte gebracht worden via het officiële communicatieplatform. Men doet gewoon de moeite niet om de clubs via de geëigende kanalen te verwittigen. Op die manier worden de voetbalclubs en zeker de vrijwilligers belachelijk gemaakt.”

Faillissement jeugdvoetbal

“Om 22 uur ‘s avond zag ik dan toch een bericht via het officiële communicatieplatform wat de richtlijnen zijn, een aanvulling van wat op Sporza stond. Tijdens de trainingen mag één persoon de jongeren vergezellen. Eén derde van onze jeugdspelers wordt door een familielid naar de training gebracht omdat de meest ouders nog op hun werk zijn. Als je weet dat we sinds het begin van de coronacrisis reeds 20.000 euro hebben uitgegeven aan de jeugdwerking, vrees ik dat dit het faillissement betekent voor het jeugdvoetbal. We zullen de jeugdploegen verder laten trainen maar we hebben geen perspectief. Via ons officieel kanaal zullen we de ouders van de jeugdspelers op de hoogte brengen van de nieuwe maatregelen. Wij doen het dus wel zoals het moet. Toppunt is dat als er een audit komt, de klemtoon wordt gelegd op interne communicatie. Zelf wordt de club via de officiële kanalen in het ongewisse gelaten. Het hoeft dus allemaal niet te verwonderen dat vrijwilligers afhaken. Men maakt er één groot circus van”, zegt een ontgoochelde Geert Glorie.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier