Voetbal in Torhout en bij KM even op zijn gat

© (Foto VDB)
Redactie KW

Het ganse voetbalgebeuren zit door de Covid 19-maatregelen op stilstand en misschien is dat bij KM Torhout nog iets erger dan bij de meeste regionale clubs door de specifieke toestand in Torhout.

De Veiligheidsraad en Voetbal Vlaanderen namen maatregelen en stad Torhout schroefde die nog wat scherper aan. Nadat KM zijn tornooi met Zwevezele en Gullegem zag afgelast worden werd vorig weekend ook de teambuilding afgelast. Geen traditionele verplaatsing naar de kust met groepsactiviteiten. Er werd gekozen voor een ontbijt op de club met aansluitend een training op de Velodroom. Inmiddels is het verbod tot 31 augustus om sportwedstrijden met publiek en met bar of kantine te organiseren geschrapt naar een totaal verbod op wedstrijden tot 25 augustus, dit na een beslissing van Voetbal Vlaanderen. Voor KM stonden er in die periode maximaal vier bekerrondes op het programma met komend weekend een opener thuis tegen RC Lauwe. Al deze matchen zijn gecanceld, had KM die bekerrondes overleefd kreeg het op 30 augustus FC Knokke op bezoek, maar het is nu zeer de vraag of de Croky Cup nog doorgaat of toch ten minste in de formule dat de nationale én provinciale clubs mee mogen doen.

Ook trainen is in die mate alleen toegelaten zonder lijfelijke contacten, hetgeen het schier onmogelijk maakt om normaal te trainen of oefenpartijtjes in te lassen op trainen. Ook de jeugd is getroffen : enkel de jeugdwedstrijden tot U17 worden toegelaten met maximaal ouders als publiek. In Torhout mogen de ouders echter niet komen door een beslissing van het stadsbestuur, hoe dat is bij andere clubs zal moeten gecheckt worden door ouders. Voor de eerste ploeg is het nu uitkijken of er daadwerkelijk in september gevoetbald zal mogen worden. En of dat al of niet met publiek zal mogen. Het hangt allemaal af of het virus onder controle is te krijgen.

(DACH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier