VK Westhoek wipt probleemloos over SK Ronse naar de derde plaats

Een stevig duel tussen Vincent Milito van Ronse en Bart Winnock (rechts) van Westhoek. © Bart

De thuisploeg had weinig moeite om afstand te nemen van een onmondig SK Ronse dat geen enkele doelrijpe kans bij elkaar voetbalde.

VK Westhoek had doorlopend veldoverwicht maar had aanvankelijk moeite om voor echt doelgevaar te zorgen. In de beginfase trapten Feys en Dutoit te zwak in de handen van doelman Baas. De thuisploeg voetbalde de kansjes bij elkaar en vooral Feys, Staelens en Dutoit zorgden voor het meeste gevaar.

In de 37ste minuut viel dan het eerste thuisdoelpunt. Na een goede collectieve actie legde Jordi terug op Feys die de verdiende openingsgoal voorbij doelman Baas binnen trapte. Thuisdoelman Ampe was tot dan toe geen enkele keer in gevaar gekomen.

Na de rust ging VK Westhoek op zoek naar het geruststellende tweede doelpunt. Een schot van Staelens ging nipt over doel en Vanfleteren mikte net boven de kruising.

Doelman uitgesloten

In de 56ste minuut werd doelman Baas uitgesloten toen hij de bal buiten de grote rechthoek in de handen nam, net voor de aanlopende Feys. De scheidsrechter trok onmiddellijk rood. SK Ronse werd herleid tot tien man en invallersdoelman Flandrinck nam plaats onder de lat.

De druk van VK Westhoek hield aan en het tweede thuisdoelpunt kon niet uitblijven. Dit kwam er net na het uur toen Dutoit door de verdediging glipte en uitblinker Feys alleen op de bezoekende invallersdoelman afstuurde die de 2-0 tegen de netten prikte. Enkele minuten later zette Feys voor naar Dutoit die vallend de bal in doel leek te koppen maar de bezoekende doelman redde met een sublieme reflex.

SK Ronse ging nog op zoek naar de aansluitingstreffer maar de thuisverdediging was deze keer heel alert. Vijf minuten voor affluiten strandde een kopbal van Wittesaele op voorzet van Euvrard op de kruising.

Door deze overwinning komt VK Westhoek op een gedeelde derde plaats. Zondag speelt het op RC Wetteren. (dvdb)

Doelpunten: 37′ Feys (1-0), 63′ Feys (2-0).

VK Westhoek: Ampe, Euvrard, Vanfleteren, Wille, Winnock, Dutoit (68′ Wittesaele), Jordi (88′ Derrag), Feys (79′ Robaeys), Staelens, Vandenbergh, Maertens.