VK Westhoek wint gemakkelijk van Sint-Gillis-Waas

Denzel Van Fleteren. © VDB

Denzel Van Fleteren ontpopte zich tot man van de wedstrijd met vier assists en een tomeloze inzet.

De thuisploeg speelde met behoorlijk wat inzet maar blijft op provinciaal niveau hangen. VK Westhoek had weinig moeite om afgetekend van de Waaslanders te winnen. In de 24ste minuut zette Van Fleteren van aan de cornervlag terug naar de opkomende Euvrard die vanop 25 meter met een hard schot in de verste hoek raak trof. In de 40ste minuut zond Van Fleteren in naar de tweede paal, Dutoit zette de thuisdoelman op het verkeerde been en scoorde van dichtbij. In de 43ste minuut lag Van Fleteren aan de basis van het derde bezoekende doelpunt. Hij bediende Staelens die doorstak naar Feys die eenvoudig de bal kon binnen tikken.

In de 46ste minuut kreeg VK Westhoek een eerste verwittiging. Deschrever zette voor naar Vanhuyse die Ampe kansloos liet (1-3). In de 63ste minuut kwam Feys in balbezit, ging recht op het thuisdoel af en zijn inzenden werd door Dutoit in één tijd naast doelman Vereecken binnengetrapt. In de 83ste minuut was het opnieuw de beurt aan Van Fleteren. Zijn verre voorzet aan de tweede paal werd door de ingevallen Wittesaele in de verste hoek binnengetrapt. De thuisploeg kreeg in de slotfase nog twee kansjes via Penneman en Devos maar Ampe toonde zich telkens klemvast. Volgende zondag wacht VK Westhoek een moeilijkere opdracht in de thuiswedstrijd tegen SK Ronse.