VK Westhoek raakt niet verder dan ontgoochelend gelijkspel tegen Sint-Gillis-Waas

Jorg Dutoit (rechts) scoorde de verdiende gelijkmaker. © VDB
Redactie KW

VK Westhoek kon met een overwinning tegen Sint-Gillis-Waas een goede zaak doen maar raakte onbegrijpelijk niet verder dan een gelijkspel.

Vroeg in de wedstrijd kreeg Wittesaele een uitstekende kans maar doelman Vereecken redde in hoekschop. Halfweg de eerste helft ging een schot van Deman nipt naast op voorzet van Rico en op het halfuur werd Euvrard onterecht afgevlagd voor buitenspel. Door de strakke wind had geen van beide ploegen een degelijke aanval kunnen opzetten. VK Westhoek speelde in de tweede helft met de wind in de rug en ging op zoek naar een doelpunt. Deman was vlugger dan zijn bewaker en ging op het bezoekende doel af maar opnieuw ging die kans verloren door betwistbaar buitenspel. Bij een van de zeldzame tegenaanvallen tastte Van Den Bergh mis en Pieren schoof de bal naast doelman Ampe in doel. De thuisploeg ging nadien verwoed in de aanval. Rico trapte van dichtbij de bal op doelman Vereecken op voorzet van Wittesaele. Een kwartier voor affluiten scoorde Dutoit dan toch de verdiende gelijkmaker op aangeven van Van Den Bergh. Feys trapte een hoekschop en de kopbal van Wittesaele werd op de lijn gered. De thuisploeg kreeg nadien nog verschillende kansen maar kon de drie punten niet thuis houden. (dvdb)

VK Westhoek: Ampe, Euvrard, Maertens, Feys, Wille, Rico, Deman (60′ Dutoit), Verstraete (57′ Robaeys), Staelens (69′ Van Fleteren), Wittesaele, Van Den Bergh.

Doelpunten: 51′ Pieren (0-1), 75′ Dutoit (1-1)