VK Westhoek plooit voor een technisch sterker Rupel Boom

De thuisploeg domineerde de eerste helft en had de kans om drie keer te scoren. De wedstrijd kon beslist geweest zijn. Na het uur toonden de bezoekers echter dat ze de betere ploeg waren.

VK Westhoek liet zich niet imponeren door de reputatie van de tegenspeler en begon vrij offensief aan de wedstrijd. Dit resulteerde al vlug in een thuisdoelpunt. Na twee hoekschoppen op rij zette Delannoy voor en Sahuke Mandi klom boven de verdediging uit en kopte Westhoek verdiend op voorsprong. Kort daarop was diezelfde Mandi dicht bij een tweede doelpunt, maar zijn kopbal, na voorzet van Yohann Loisel, ging een halve meter over het bezoekende doel.

Rond het kwartier kwam Rupel Boom twee keer dreigen. Van Den Driessche trok de bal voor en het schot van Adesanya werd voor het thuisdoel weggewerkt. Kort daarop ging doelman Dumesnil in de fout en diezelfde Adesanya trapte de bal vanuit een schuine hoek voor een leeg doel onbegrijpelijk op de paal.

Nadien nam de thuisploeg terug het initiatief in handen. Ternier bediende de vlugge Sahuke Mandi en zijn voorzet-schot belandde op de deklat. Halfweg de eerste helft werd Delannoy foutief gestuit in de grote rechthoek, Ternier nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de strafschop naar de hoek, maar doelman Snyders ging goed plat en hield zijn ploeg overeind.

In plaats van 2-0 voor Westhoek kwam Rupel Boom op gelijke hoogte. Dumesnil verkeek zich op een hoge voorzet en Adesanya had de bal in het lege doel maar binnen te koppen. Op het halfuur stuurde Ternier Sahuke Mandi door de bezoekende verdediging, maar doelman Snyders redde op een discutabele manier. De eerste helft werd afgesloten met een gelijke stand, hoewel Westhoek veel meer had verdiend.

Efficiënte bezoekers

Na de rust kregen we een meer evenwichtig spelbeeld en kwamen de bezoekers meer en meer in de wedstrijd. Westhoek ging nog op zoek naar een tweede doelpunt, maar op één van de tegenaanvallen kwamen de bezoekers op voorsprong. Op het uur volgde een voorzet vanop links en de vrijstaande Meseure trapte door een pak spelers de bezoekers op voorsprong. Trainer Vandenheede bracht Kouemaha in steun van Sahuke Mandi, die al heel wat energie had verbruikt.

VK Westhoek onderging nu de wet van de sterkste. Voor het ingaan van het laatste kwartier bediende Mertens Meseure die een goed schot in petto had, maar deze keer was doelman Dumesnil wel alert. In het slotkwartier viel dan toch het derde bezoekende doelpunt na een heel knappe aanval. Van Den Driessche ging op snelheid door op rechts en zijn strakke voorzet werd door de inlopende Van Hoof onhoudbaar voorbij de thuisdoelman in doel getrapt.

(EG)

VK Westhoek: Dumesnil, Embrechts, Somay, Ternier, Delannoy (76′ Hugelier), Misiatu (65′ Kouemaha), De Loof, Verkindere, Gregory Loisel (69′ Sucaet), Sahuke Mandi, Yohann Loisel.

Doelpunten: 7′ Sahuke Mandi (1-0), 25′ Adesanya (1-1), 60′ Meseure (1-2), 77′ Van Hoof (1-3).