VK Westhoek loopt tegen verrassende nederlaag tegen SV Bornem aan

Sahuke Mandi scoorde het enige doelpunt voor KVK Westhoek. © Bart

Hekkensluiter SV Bornem diende VK Westhoek een verrassende nederlaag toe. VK Westhoek maakte de verre verplaatsing maar kon er geen voetbalfeest van maken.

In de 10de minuut kwam de thuisploeg op voorsprong na een flater in de Westhoek defensie. Van Den Eynde nam de bal mee en trapte die mooi in de verste kruising. Doelman Dumesnil was kansloos. In de 20ste minuut pakte Rodrigo hard op doel maar de bal week nog af op de defensie en de thuisploeg hield er enkel een hoekschop aan over. Halfweg de eerste helft trapte Delannoy een hoekschop. De bal kwam terecht in het pak en na enige verwarring in de lokale defensie trapte Sahuke Mandi de bal tegen de netten. Op het halfuur kreeg VK Westhoek een kans om de voorsprong te vergroten maar het schot van Vandermarliere, na een pass van Sucaet, ging rakelings naast het thuisdoel. Het doelpunt viel echter aan de overzijde toen uitblinker Rodrigo volledig vrij kon aanleggen. Zijn schot vanop dertig meter ging binnen.

Tweede helft

VK Westhoek vatte de tweede helft aan met een achterstand, maar wie verwachtte dat de thuisploeg het spel zou ondergaan, kwam bedrogen uit. Westhoek toonde gebrek aan creativiteit en elke aanval bleef steken in het centrum van de thuisdefensie. Op het uur had doelman Alouachi toch een goede redding in huis op een goed schot van Delannoy. De thuisdoelman tikte de bal van onder de deklat in hoekschop. Kort daarop had Rodrigo nog een goed schot in petto maar de bal ging rakelings naast. In de slotfase draaide invaller Bantu tweemaal rond Vangheluwe en zorgde voor het derde thuisdoelpunt. Yohann Loisel kreeg een tweede keer geel toen hij tijdens de wedstrijd buiten het veld was gaan drinken.

(EG – foto Bart)

SV Bornem – KVK Westhoek: 3-1

Doelpunten: 10′ Van Den Eynde (1-0), 27′ Sahuke Mandi (1-1), 40′ Rodrigo (2-1), 88′ Bantu (3-1).

VK Westhoek: Dumesnil, Robaeys (46′ Yohann Loisel), Embrechts, Hugelier, Ternier, Vandermarliere, Delannoy (64′ Gregory Loisel), Sucaet (69′ Misiatu), Vangheluwe, De Loof, Sahuke Mandi.