VK Westhoek haalt verdiende overwinning tegen Olsa Brakel

Jochen Sucaet. © (Foto VDB)

Westhoek speelde een schitterende tweede helft en legde in twee dolle minuten de verdiende eindzege (2-4) vast.

Op het halfuur trapte Ternier een vrije trap naar de eerste paal. Bah kopte door naar de tweede paal waar Sucaet de bal van dichtbij binnentrapte. Een schitterende start voor Westhoek die evenwel nog voor de rust ongedaan werd gemaakt. In de 35ste minuut werd het 1-1. Hebbelink trapte een vrije trap en de bal ging via de onderkant van de lat in het Westhoek-doel. In de voorlaatste minuut van de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een lang rush op rechts van de snelle Hebbelinck volgde een voorzet in de voeten van Haezebroeck die laag in de verste hoek binnen trapte.

Westhoek ging de rust in met een achterstand, maar tapte na de pauze uit een ander vaatje. In de 56ste minuut, op aangeven van Robaeys, controleerde Misiatu de bal en trapte die hard in de benedenhoek binnen. Twee minuten later werd het 2-3 na een prachtige aanval van Mandi die op volle snelheid doorging en een gave voorzet naar de aanstormende Gregory Loisel trapte en die kopte de bal onhoudbaar binnen. Een tiental minuten voor het einde trapte Sucaet een vrije trap vlot in de winkelhaal van het Olsa doel. In de 90ste minuut vermeed VK Westhoek doelman Dereyn de aansluitingstreffer met een sublieme reflex op een harde kopstoot van Kabanda. In twee dolle minuten maakte VK Westhoek het verschil en blijft met het maximum van de punten mee aan de leiding, met 8 gescoorde goals en twee tegendoelpunten.

Doelpunten: 30′ Sucaet (0-1), 35′ Hebbelinck (1-1), 44′ Haezebroeck (2-1), 54′ Misiatu (2-2), 56′ Mandi (2-3), 82′ Sucaet (2-4)