VK Westhoek en Olsa Brakel delen de punten

KV Westhoek Ieper (archiefbeeld). © VDB
Redactie KW

Olsa Brakel en VK Westhoek deelden de punten na een matige wedstrijd waarin heel wat fouten onbestraft bleven.

De thuisploeg kwam halfweg in de eerste speelhelft vrij onverwacht op voorsprong. Met een botsende bal zorgde Achahbar voor de thuisvoorsprong. Westhoek kreeg een kans via Sahuke Mandi, maar zijn schot ging nipt naast. Brakel speelde agressief en op het randje, maar de scheidsrechter liet veel toe. Dit was niet bevorderlijk voor het vertoonde spelbeeld. De thuisspelers ontsnapten aan gele kaarten en het bleef bij verwittigingen. Het was wel Yohann Loisel die kort voor de rust tegen een gele kaart aankeek.

Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld waarbij Westhoek wel voor de snelle omschakeling zorgde. Op één van die aanvallen ging Sahuke Mandi op snelheid door en bracht Westhoek op gelijke hoogte. Nadien verwaterde de wedstrijd waarbij het duidelijk was dat wie kon scoren, met de volle buit ging lopen. Het bleef echter bij een logische puntendeling.

Doelpunten: 20′ Achahbar (1-0), 52′ Sahuke Mandi (1-1).

VK Westhoek: Dumesnil, Robaeys, Embrechts, Somay, Ternier, Vandermarliere, Misiatu (62′ Sucaet), De Loof, Gregory Loisel (46′ Delannoy), Sahuke Mandi, Yohann Loisel (71′ Kouemaha).

(EG/foto