VK Westhoek boekt verdiende zege bij KSK Halle

Ternier was met twee doelpunten en een assist de grote man bij VK Westhoek. © VDB VDB

VK Westhoek trok de goede prestatie van de wedstrijd tegen Eendracht Aalst door en telde Halle op twintig minuten uit.

In een evenwichtige eerste helft viel er weinig doelgevaar te noteren. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong in de 44ste minuut. Euvrard speelde veel te kort terug op doelman Dumesnil en Duret was er als de kippen bij om de bal naast de Westhoek doelman binnen te schuiven. Halle ving de tweede helft aan met stevige druk maar slaagde er niet in om de voorsprong te verdubbelen. VK Westhoek bleek fysiek en technisch de betere ploeg en scoorde in de laatste 20 minuten nog driemaal.

In de 70ste minuut paste Feys op Ternier die voorbij zijn man ging en naast Pauwels de 1-1 op het bord bracht. In de 77ste minuut had Feys opnieuw een goede assist voor Ternier in huis die in de grote rechthoek slalomde en naast de thuisdoelman binnentikte (1-2). Na de uitsluiting van Cabreira voor een fout op Feys moest Halle met tien verder. VK Westhoek speelde nog dominanter en twee minuten voor affluiten lag Feys weer aan de basis van het derde bezoekende doelpunt. Hij vond Ternier aan de eerste paal, die kopte door naar de mee opgerukte Verstraete die in één tijd de bal tegen de netten knalde (1-3).

Op basis van een heel sterke tweede helft bracht VK Westhoek de drie punten mee naar huis en put wellicht heel veel vertrouwen voor de thuiswedstrijd volgende zaterdagavond tegen Sportkring Sint-Niklaas. (EG)

Doelpunten: 44′ Duret (1-0), 70′ Ternier (1-1), 77′ Ternier (1-2), 88′ Verstraete (1-3).