Vincent Provoost dwingt promotie af met Moeskroen-Peruwelz

Op de slotspeeldag van de eindronde in tweede klasse konden nog drie ploegen de promotie afdwingen. Enkel OH Leuven was uitgeteld, maar die klopten wel Eupen. Door de winst van Moeskroen-Peruwelz op het veld van Sint-Truiden is het de Henegouwse ploeg die nu een comeback maakt in eerste klasse. Vincent Provoost in een van de weinige Belgen in de selectie. De ex-speler van Club Brugge en KV Kortrijk keert volgend seizoen terug naar KSV Roeselare, waarmee hij ook nog in eerste klasse aantrad.

Vincent Provoost. (Foto Belga) © Vincent Provoost. (Foto Belga)

Moeskroen-Peruwelz is een satellietclub van Rijsel. LOSC stalt heel wat Franse spelers in de Belgische tweede klasse en was vorig jaar al dicht bij de promotie, maar werd toen door Cercle Brugge van de stap naar eerste gehouden.

Dit jaar was Moeskroen opnieuw een vaste waarde in de top van tweede en dat resulteert na het winnen van de eindronde nu in promotie. In een spannende eindronde had Eupen het lot in eigen handen. Winst betekende promotie, maar OH Leuven – dat al zeker was van de degradatie uit eerste klasse – speelde het spel eerlijk en won met 2-1. Daardoor was de winnaar van het duel STVV-Moeskroen ook de ploeg die mocht promoveren naar eerste klasse. De Henegouwers wonnen met 2-4, Vincent Provoost viel in de 77ste minuut in. Mooi op tijd om het titelfeestje op het veld mee te maken. Vincent Provoost keert komend seizoen echter terug naar KSV Roeselare en blijft zo in tweede klasse.

(WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.