Vijfde nederlaag in zes wedstrijden voor youngsters van Club Brugge

© belga

Club NXT kon ook op het veld van Lommel geen punten rapen. Het is de vijfde nederlaag in zes wedstrijden voor de youngsters. Ook nu speelden ze een verdienstelijke wedstrijd maar ze blijven wachten op een eerste zege in 1B. Ondertussen blijven ze troosteloos op de laatste plaats staan na deze 3-1 nederlaag.

Coach De Mil wisselde zijn elftal op vier plaatsen na de nederlaag vorige week tegen RWDM. De Cuyper, Blomme, Ansoma en Ansu kwamen in de ploeg. Na een één op vijftien had Club NXT dringend nog eens nood aan een goed resultaat en de jongelingen kwamen met de nodige honger op het veld. De eerste helft ging goed op en neer maar de uitgespeelde kansen waren schaars. De Cuyper had de nodige moeite met flankspeler Moreno. Het eerste gevaar kwam er na een kopbal van Ugalde maar Lammens bracht redding. Hoewel Club NXT technisch de betere ploeg was, bleven de echte kansen uit.

© Belga

Op het halfuur was daar opeens toch de goal voor de thuisploeg. Doelman Lammens kon een voorzet onvoldoende wegwerken en Kadiri tekende voor de openingsgoal. Club NXT liet zich niet uit zijn lood slaan en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een paar minuten voor rust kreeg het dan ook de uitgelezen kans vanop de stip. Een discutabele penalty want Wuytens speelde eerst zuiver de bal maar raakte vervolgens wel Ansu vol met zijn studs. Heel wat discussie met twee gele kaarten tot gevolg. Baeten liet zich niet van de wijs brengen en bracht de bordjes terug in evenwicht. Een verdiende ruststand.

© Belga

De eerste kans na de rust was voor Club NXT op hoekschop. Een prima ingedraaide bal van Engels passeerde langs alles en iedereen, tot grote opluchting van doelman Svedkauskas. Wat later waren de Bruggelingen weer op achtervolgen aangewezen. Moreno kapte zich knap langs De Cuyper, niet de eerste keer deze wedstrijd en zijn plaatsbal belandde in het zijnetje. Mooie actie en een knap doelpunt.

Het was niet de laatste prima actie van de huurling van Manchester City. In minuut 68 zette hij zich door op de flank en Engels stopte hem foutief af in de zestien. De elfmeter van Ugalde ging ongelukkig onder Lammens door. De dubbele voorsprong sneed de adem af bij de bezoekers en de resterende 20 minuten waren dan ook overbodig. Van Bost mocht in de slotminuten nog zijn debuut maken bij Club NXT. Alweer een verdienstelijke wedstrijd van de youngsters maar ook nu weer zonder puntengewin. Zaterdag krijgen ze een herkansing thuis tegen Westerlo. (JT)

Opstelling Lommel: Svedkauskas, Kis, Wuytens, Lemoine, Thordarson, De Souza, Brebels, Ugalde, Aabbou (70′ Cejas), Kadiri (64′ Henkens), Moreno

Opstelling Club NXT: Lammens, Hautekiet, Fuakala (88′ Van Bost), Van Der Brempt, De Cuyper, Blomme, Engels, Ansoma, Ansu (85′ Sagna), Van den Keybus (75′ Ochieng), Baeten.

Gele kaarten: 43′ Lemoine, 43′ Wuytens, 50′ Fuakala.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 33′ 1-0 Kadiri, 44′ 1-1 Baeten (pen), 54′ 2-1 Moreno, 68′ 3-1 Ugalde (pen).