Vijf West-Vlaamse minivoetbalclubs ronde verder in beker van België

MVV Waregem (in geel-zwart) en Traiteur Neerhof Kortrijk plaatsten zich alle twee voor de volgende bekerronde. © Foto LLV
Christof Decraene

Ook WDP Rollegem kan zich nog bij de laatste zestien scharen.

Kersvers eerstenationaler MVV Waregem ’74 stuitte op een stug Mini Sint-Gillis-Waas B, de rode lantaarn in derde klasse. Halfweg werd er gerust bij 2-2 en via Jordy Vanhoucke konden de West-Vlamingen nadien een 4-5-voorsprong verwerven en vasthouden. Niet zonder moeite echter, want de thuisploeg bleef aanklampen. Het werd uiteindelijk 6-7.

Tweedenationaler Puskas Ardooie maakte het Hard Labeur Nazareth erg moeilijk. In de slotperiode kwam Ardooie bij een 3-1-achterstand nog fel opzitten, maar verloot uiteindelijk met 4-3. Traiteur Neerhof Kortrijk ging via vier goals van Stephen Malfait met 6-9 winnen bij vierdenationaler Team Minor Swing Gent.

PS Oostkamp ging er na cornerballen uit tegen vierdenationaler MVC Gavere. De West-Vlamingen namen nochtans een flinke start, 3-1 na het openingskwartier en 5-2 halfweg. Na rust kwam Gavere meer in de wedstrijd en milderde in het derde kwart tot 6-5, waarna het dicht tegen het einde de gelijkmaker lukte. Nadien waren een resem cornerballen nodig om de winnaar aan te duiden. Gavere haalde het uiteindelijk met 7-8.

MVC Kortemark versloeg tweedeklasser Kassani Elsegem met 8-5. De West-Vlaamse derby tussen MVC Desselgem en Cappuccino Waregem B werd met 7-2 door de thuisploeg gewonnen. Spannend tot de rust, maar nadien tekenden Kenneth Dewijn (3), Matthew Roose en Jochen De Waele voor een duidelijk verschil.

WDP Rollegem kan zich ook nog bij de laatste zestien scharen, maar de Rollegemnaren spelen pas eind dit kalenderjaar hun 16de finale.