Vijf vragen aan SVZW-voorzitter Carl Ballière

Zulte Waregem-voorzitter Carl Ballière (foto HD)
Zulte Waregem-voorzitter Carl Ballière (foto HD)
Redactie KW

Carl Ballière kende al succes en moeilijke momenten als voorzitter van Essevee. Dit seizoen beleefde hij ze allebei. Er was de barslechte start en dan de indrukwekkende remontada . Tijd voor vijf vragen aan Ballière. “Play-offs afdwingen op slotspeeldag tegen Gent is mijn droom.”

1. Moet Zulte Waregem ontevreden zijn als het Play-off 2 haalt?

Carl Ballière: “De honger is enorm groot. Het zou een beloning zijn na onze slechte start. We kregen bakken kritiek, in bepaalde analyses ging het te ver. Anderzijds hoort dat er bij als je voorlaatste staat. Vanaf de winst op Cercle Brugge in oktober hebben we de remonte ingezet. Stel je voor dat we deelname aan play-offs kunnen afdwingen op de slotspeeldag in eigen huis tegen AA Gent. “

2. Kwam de heropstanding er onder leiding van spelers van wie het niet meer verwacht werd?

Carl Ballière: “Damien Marcq is de patron op het middenveld en neemt de ploeg op sleeptouw. Hij is spreekwoordelijk de transfer van het jaar. We hebben in elke linie vechters. Ondanks zijn ouderdom is Deschacht zéér belangrijk achterin. Als ik voorin Vossen en Chory zie knokken … En dan mogen we Bruno niet vergeten met zijn vele goals. Er zit vechtlust en goesting in deze ploeg. Last but not least ben ik heel tevreden voor doelman Bostyn. Ik ga een beetje chauvinistisch zijn: ik ben blij dat Louis een jongen van de streek is.”

3. Er was naar buiten uit nooit paniek, ook al stonden jullie voorlaatste?

Carl Ballière: “Als je zeventiende staat, is het altijd moeilijk. We kennen dat verhaal al zeven, acht jaar. Dan komt er commentaar op het langdurige contract van Dury. Je kunt die overeenkomst niet zo gemakkelijk opzeggen en er zijn financiële repercussies. Toch garandeert zo’n contract stabiliteit. Kijk naar pakweg Genk of Gent. Zij deden al twee, drie, vier trainerswissels. Wij kiezen voor een vaste staf, we brengen het er ook goed van af.”

4. Is Play-off 1 nog mogelijk?

Carl Ballière: “Neen. Dan moesten we op Club Brugge een gelijkspel uit de brand slepen. We moeten realistisch zijn, voetjes op de grond. We moeten blij zijn met wat we nu hebben.”

5. Willy Naessens vertelde me dat je denkt aan stoppen als voorzitter?

Carl Ballière: “Ik ben 63 en heb bijna de magische ouderdom van 65 jaar bereikt. Het voorzitterschap is voor mij geen doel op zich. Ik ben blij dat ik al twintig jaar in de raad van bestuur zit. In 2013 werd ik voorzitter ad-interim. Het is niet de bedoeling dat ik voorzitter blijf. Anderzijds hebben de drie hoofdaandeelhouders me gevraagd om nog even aan boord te blijven. Dat ga ik ook doen.”

(JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.