Vijf vragen aan Gilles Bouckaert (VK Dadizele A)

Gilles Bouckaert van VK Dadizele A (rechts). © foto Bart
Redactie KW

In eerste provinciale is VK Dadizele A de winterstop ingegaan als vierde. Het tweede deel van de competitie start het zondag met de verplaatsing naar SC Wielsbeke A. Achter de naam van Gilles Bouckaert staat echter nog een groot vraagteken.

1. Wat is er precies aan de hand?

“Vier weken geleden heb ik de strijd moeten staken tijdens de match op Poperinge. Het verdict was een scheurtje in de ligamenten. De dokters hebben me aangeraden om tot aan Nieuwjaar niet aan sport te doen om het letsel goed te laten herstellen. Pas vorige week heb ik dus de looptrainingen hervat. Deze week probeerde ik bij de groep aan te sluiten, maar dat betekent niet dat ik daardoor meteen op een selectie moet rekenen. De concurrentie is voorlopig immers bijzonder groot binnen onze ploeg.”

2. In de thuiswedstrijd tegen SC Wielsbeke A bleven jullie op een 2-2-gelijkspel steken. Was dat een juiste uitslag?

“Aangezien Wielsbeke diep in de rechterkolom staat, moeten we dat als pijnlijk puntenverlies aanschouwen. Dat kunnen we ons geen tweede keer veroorloven, zeker als we straks de eindronde willen halen. Nu staan we op één van die plaatsen, maar de concurrenten staan dicht in onze buurt. Er is dus nog zeker niets beslist.”

3. Wie wordt er volgens jou kampioen?

“Velen zouden wellicht direct KSV Oostkamp, de autoritaire leider, noemen, maar zelf ben ik daar nog niet van overtuigd. Het is een ploeg die moeilijk in te schatten is. Naar mijn mening komen er momenteel nog meerdere teams in aanmerking. Racing Waregem bijvoorbeeld volgt slechts op twee punten en SV Anzegem op vier. Zelfs wij zijn eigenlijk nog niet uitgeteld.”

4. Ondertussen zijn de contractbesprekingen voor volgend seizoen volop aan de gang. Jij was één van de eersten die een krabbel zette onder een nieuwe verbintenis.

“Vorig seizoen heb ik geprofiteerd van de zware blessurelast om bij de A-ploeg te geraken en zelfs in de basis te komen. Iedereen was tevreden over mijn prestaties, waardoor ik nog steeds geselecteerd word door coach Pascal Mestdagh. Dat was één van de redenen waarom ik direct bijgetekend heb.”

5. Welke ambities spreekt het bestuur nu uit?

“Het is alom bekend dat VK Dadizele zo snel mogelijk naar het nationaal voetbal wil, maar een zware druk op de schouders ligt er niet. Ze hebben daar trouwens tijdens gesprekken niets over gezegd. Het kan zelfs nog dit jaar zijn dat we de poort daarvoor openduwen. In dat opzicht wachten ons enkele bepalende weken. Vandaar dat puntenverlies op Wielsbeke uit den boze is.” (SBR)

Zondag 12 januari om 14.30 uur: SC Wielsbeke A – VK Dadizele A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier