Vijf redenen waarom KM een titelkandidaat is in derde amateurklasse

De Nederlander Tresor Shema kan straks ongetwijfeld een publiekslieveling worden aan De Velodroom © VDB
Redactie KW

KM Torhout hoopt de verloren plaats in de tweede amateurklasse zo vlug mogelijk opnieuw in te nemen. Uitgesproken titelambities heeft de Velodroomploeg dan wel niet, toch mag het team van trainer Bruno Debo zeker meedingen naar de hoofdprijs. Al liggen er onder meer met KSKV Zwevezele kapers op de kust. Vijf redenen waarom ook KM niet kansloos is voor de titel/promotie.

1. KM Torhout heeft jarenlange ervaring in de hogere reeksen: de voormalige derde klasse en de huidige tweede amateurklasse. Ondanks de degradatie was KM overigens aan een goede reeks bezig, vooral op eigen veld, maar de te grote achterstand was nog moeilijk overbrugbaar. Na afloop van de barrages bleek zelfs dat redding via die weg niet meer mogelijk was, aangezien SK Pepingen-Halle, dat KM versloeg, finaal ook degradeerde en dit seizoen een reeksgenoot is in de derde amateurklasse. Na Nieuwjaar haalden de Torhoutenaren nog 18 van de 26 behaalde punten, maar dat mocht toen niet meer baten.

2. Met Tresor Shema, overgekomen van de Nederlandse amateurclub Blauw-Geel, hebben de Sparrejongens een geheim wapen in huis. De flankspeler kan de nodige snelheid in het spel brengen en het ontbreekt hem alvast niet aan ambitie en zelfvertrouwen. “Ik wil graag profvoetballer worden”, stelt de huisgenoot van Club-revelatie Arnaut ‘Danjuma’ Groeneveld. Of wat had je anders van een Nederlander verwacht? Met flitsende acties kan hij straks, net als zijn huisgenoot bij Club, zo maar eens de publiekslieveling worden aan de Torhoutse Velodroom.

3. Bruno Debo kreeg van het bestuur de kans om de kern naar dit seizoen toe vorm te geven, een kern die strijdbaar is om mee te draaien in tweede amateurklasse. De vedetten zijn vertrokken en werden vervangen door spelers met de juiste mentaliteit en ingesteldheid en vooral veel goesting om zich te bewijzen. Jongens die in het Houtland misschien iets minder gekend zijn voor het grote publiek, maar allemaal een uitstekende opleiding kregen bij ploegen uit de hoogste reeksen. Zij worden aangevuld met eigen jeugd, van wie sommigen zich vorig seizoen al bewezen.

4. Die uitstekende voetbalbasis kunnen de Torhoutse voetballers alvast tentoon spreiden op het kunstgras van de Velodroom. KM Torhout is het intussen gewoon om tweewekelijks op een uitstekende kunstgrasmat te voetballen, een voordeel tegenover de tegenstanders die zelf over een gewone grasmat beschikken. Voor andere teams is dat toch telkens weer aanpassen. Met enkele technisch vaardige jongens in de rangen kan dat bij KM uiteindelijk toch het nodige spektakel opleveren.

5. Na Nieuwjaar bouwde KM op dat kunstgras een uitstekende thuisreputatie op. En daar wil men bij de groenhemden opnieuw naar toe. “Andere ploegen moeten opnieuw schrik hebben om naar De Velodroom te komen”, klonk het onlangs nog op de ploegvoorstelling. Eens de spelers het publiek er opnieuw achter krijgen en met de steun van de jeugdige sfeervakken moet dat zeker lukken. Na Nieuwjaar bouwde KM met vijf zeges uit zeven duels al een goede thuisreputatie op. (BV)