Vierde provincialer FC Houthem trekt stekker uit eerste elftal

Redactie KW

FC Houthem doet het dit seizoen nochtans niet onaardig in vierde provinciale A en is zelfs nog in de running voor promotie via de eindronde.

Het rommelde wel al achter de schermen toen eerder dit seizoen trainer Diego Caron en assistent Diederik Pattyn opstapten wegens – onder meer – te weinig trainingsijver bij heel wat spelers. Eind dit seizoen is het ermee gedaan: na komende zomer heeft FC Houthem geen eerste elftal meer.

Dit is zeker niet het einde van de club

“Vanaf volgend seizoen spelen we enkel met de damesploeg en de jeugdploegen,” verduidelijkt voorzitter en secretaris Geert Bocksoen, die wel op post blijft. “Vanaf de U6 tot en met de U17 brengen we nog jeugdploegen in lijn en ook de damesploeg blijft bestaan. We hebben meer dan 250 aangesloten leden en kunnen die niet allemaal in de kou laten staan. Waarom deze beslissing? Het is in elk geval een kwestie waar we al een tijd over nadachten. Al ruim anderhalf jaar geleden deden we een oproep om verruiming van ons bestuur via flyers, Facebookberichten en dies meer. Het leverde allemaal te weinig op. Vrijwilligers kwamen er niet bij en nog steeds moet een drietal mensen de hele club runnen. Het eerste elftal, een dertigtal spelers, neemt bijna de helft van de tijd in beslag die je nodig hebt om een club van 250 leden te leiden. En neem het aan van mij: daar kruipt bijna al mijn vrije tijd in. Ik heb het al druk op het werk en iemand anders staat niet klaar om al dat werk op zijn minst te verlichten. Het is nu de bedoeling om onze eigen jeugd te laten doorgroeien en binnen drie à vier jaar opnieuw met een eerste ploeg te spelen. Dit is zeker niet het einde van de club. Waar ik wel nog serieus wil op hameren: de beslissing die we namen is er niet gekomen om financiële redenen. Laat dat duidelijk zijn.”

Het betekent wel dat alle spelers uiteraard vertrekken. De uittocht is al op gang gekomen: Louis Lambin, Antoine Colnot, Dimitri Tavernier en Kevin Coulleit tekenden al bij buur Komen-Waasten en Jean-Baptiste Ramon trekt naar Ploegsteert, de andere spelers speuren naar een nieuwe club.

(MCH)