Vierdeprovincialer Eendracht Kuurne speelt voortaan op kunstgras

"Onze club trekt volop de kaart om onze eigen Kuurnse jeugd de kans te bieden om hen te bewijzen in het voetbal." © BRU
Redactie KW

Met het komend voetbalseizoen op het oog werd dinsdagavond de nieuwe kunstgrasmat van vierdeprovincialer Eendracht Kuurne voorgesteld. Daarnaast kreeg ook de stadiumverlichting en de supporterstribune een volledige make-over. Alles goed voor een investering van zo’n slordige 540.000 euro (excl. BTW).

De ambitie van Eendracht Kuurne is echter groot, gezien de club hoopt met hun eerste ploeg binnen enkele jaren in tweede provinciale te kunnen spelen. “Onze club trekt volop de kaart om onze eigen Kuurnse jeugd de kans te bieden om hen te bewijzen in het voetbal”, vertelt Kurt Herman, financieel verantwoordelijke van Eendracht Kuurne.

Voetbaljeugd behouden

“Om dit te kunnen waarmaken moeten we ervoor zorgen dat onze spelers zich ook goed voelen bij ons. Reeds een tiental jaar koesterde onze club het stille verlangen om te kunnen spelen op kunstgras gezien dit ervoor zorgt dat er gemakkelijker kan gevoetbald worden. We waren er ons van bewust dat dit een dure investering was, maar wel zijn geld meer dan waard.”

“We willen onze Kuurnse voetbaljeugd binnen onze gemeentegrenzen houden en deze niet met lede ogen naar andere clubs zien vertrekken”, zegt Kurt. “Met dit opgewaardeerd voetbalstation kunnen we alvast terug concurreren tegen andere ploegen, wat enkel maar een boost kan geven om nog beter te presteren komende seizoenen.”

Make-over

Naast het kunstgrasveld werden de terreinen van Eendracht Kuurne ook voorzien van nieuwe verlichting en kreeg de tribune een volledige make-over, net als de onmiddellijke omgeving rond de nieuwe kunstgrasmat van de ploeg. “We maakten van de zomerstop gebruik om de terreinen van Eendracht Kuurne te laten aanpakken”, vertelt Jan Deprez (CD&V), schepen van sport.

“De weergoden waren tijdens de werkzaamheden ons niet helemaal gunstig gezind, maar de deadline werd gelukkig gehaald. Het nieuwe kunstgrasveld moet de club alvast in staat stellen om ook tijdens de herfst- en wintermaanden hun terrein maximaal te gebruiken.”

Dure investering

“Gezien de kostprijs van deze werken, werd deze opgenomen in het meerjarenplan van de gemeente”, zegt de schepen. “Ik ben er zeker van dat deze werken enkel en alleen maar kunnen bijdragen tot het welzijn van de 250 spelers die Eendracht Kuurne telt. Zo zullen ze zich nog beter zullen voelen als ze komen trainen of een match spelen in dit stadion.”

Eerder werd ook al in het Kuurnse sportpark een nieuw beachvolleyveld geopend. Ook de muur van het gemeentelijke zwembad kreeg een artistieke uiterlijk van de hand van graffitikunstenaar Davidduits. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier