Vier West-Vlaamse dames opgeroepen voor Red Flames

Tessa Wullaert en Heleen Jaques behoren net als Diede Lemey en Nicky Van den Abbeele tot de selectie. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

De Belgian Red Flames staan voor twee belangrijke interlands met het oog op kwalificatie voor het EK in Nederland. Bondscoach Ives Serneels riep vier West-Vlaamse speelsters op voor de wedstrijden tegen Servië en Engeland.

De Belgian Red Flames, op twee speeldagen van het einde tweede in de poule op twee punten van leider Engeland, zijn goed op weg om zich voor het eerst te plaatsen voor het Europees kampioenschap voetbal in Nederland volgend jaar.

Donderdag 15 september speelt de nationale damesvoetbalploeg in en tegen Servië. De heenwedstrijd eindigde op 1-1. Vijf dagen later staat de laatste kwalificatiematch op het programma. Dan is Engeland te gast in Leuven. Maar over die wedstrijd wil bondscoach Ives Serneels nog niet spreken. “Er wordt heel veel over Engeland en ‘geschiedenis schrijven’ gesproken. En dat zijn de twee gevaren op dit moment”, tempert de bondscoach, die desalniettemin vol vertrouwen uitkijkt naar het tweeluik.

Geen Coryn en Demeyere in de selectie

Serneels riep vier West-Vlaamse speelsters op: doelvrouw Diede Lemey, verdedigsters Heleen Jaques en Nicky Van den Abbeele en spits Tessa Wullaert. Geen Jana Coryn en Silke Demeyere dus. “We hadden een sterke voorselectie van 30 speelsters en de selectie was in positieve zin moeilijk”, aldus nog Serneels.

De acht groepswinnaars en zes beste tweedes zijn al zeker van de eindfase van het EK. De twee andere beste tweedes werken in oktober play-offs af. (BV)