Vier toernooizeges op één week tijd voor jeugd Club Roeselare

© (Foto SBR)
Redactie KW

De jeugdwerking van Club Roeselare kan met veel tevredenheid terugblikken op de voorbije week. In totaal behaalden vier jeugdteams een eindzege in een West-Vlaams indoortornooi.

Trainer Jan Meseure loodste zijn benjamins U7 naar de tornooizege in Dadizele, De eerstejaars preminiemen (U10) van coach Bram Hélin wonnen in Heule, de tweedejaars (U11) op Rumbeke en gisterenavond (donderdag) waren de knapen U15 de beste op het prestigieuze tornooi van Zwevezele. Jordy Ghuillemijn werd daar trouwens verkozen tot beste speler in zijn categorie. “Deze mooie uitslagen bewijst dat onze vereniging ook op jeugdvlak bijzonder goed bezig is”, opent jeugdmanager Stefaan Bogaerts. “Nooit eerder in onze Clubgeschiedenis is het ons gelukt om vier tornooien op één week te winnen, en dan in verschillende categorieën. Er is natuurlijk ook een keerzijde aan de medaille want de scouts van vooral Mandel United bezoeken regelmatig het Rodenbachstadion om onze talenten te bekijken. Toch proberen we de ouders te overtuigen om bij Club te blijven als het geen uitzonderlijke talenten zijn. Onze toekomst is immers ook om zoveel mogelijk eigen jeugdspelers te zien doorstromen naar de eerste ploeg.”

Het zijn trouwens ook op organisatorisch vlak drukke tijden voor het jeugdbestuur en zijn vele medewerkers want tijdens het eerste weekend van januari gaat in de sporthal van Onze Kinderen in Rumbeke de vijftiende editie van het indoortornooi voor benjamins (u7) en eerstejaars duiveltjes (u8) door. “Ook daar mogen we 46 ploegen ontvangen vanuit gans de Provincie. Ook alle Roeselaarse ploegen komen in actie.” De eerste aftrap daar is telkens om 8 uur in de morgen.

(SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier