Vier op zes voor promovendus KSV Oostkamp

Stan Braem lukte in twee wedstrijden al vier treffers. © foto JPV

Nadat KSV Oostkamp op woensdagavond met 2-4 won op bezoek bij SK Lochristi, bood FC Voorde Appelterre zich op zaterdag aan op de Valkaart.

Nog voor het kwartier verstreken was, opende Phil Canoot verdiend de score voor de thuisploeg. Een floddergoal omstreeks het halfuur bracht de gasten langszij via Junior Van Damme. Tegen de gang van het spelbeeld in scoorde Glenn Van Den Branden de 1-2 via een te betwisten penalty in het vierde kwartier.

Laatstgenoemde kreeg twee minuten later de keerzijde van de medaille te zien toen hij zijn tweede geel incasseerde en mocht gaan douchen. Thuiscoach Kurt Delaere pakte uit met twee wissels en Oostkamp kreeg ettelijke corners voorgeschoteld, die evenwel niets opleverden. Uiteindelijk, vijf minuten voor inrukken, egaliseerde Stan Braem oververdiend.

Stan Braem is intussen aan zijn vierde treffer toe in twee wedstrijden. Kapitein Senne Decloedt reageerde na de wedstrijd. “Vier op zes is een heel goed resultaat bij onze terugkeer in de nationale reeksen. Toch kampen wij met een dubbel gevoel. Die eerste tegengoal mochten we nooit incasseren, daar liep te veel fout. De strafschop die we tegen kregen was een randgeval. De ene scheidsrechter fluit zo’n geval, de andere niet.”

KSV Oostkamp – FC Voorde Appelterre 2-2

KSV Oostkamp: Schelstraete, Buysse, Decloedt, Vermander, Timmerman (70′ Van Der Veken), Vanneste (66′ Van De Moere), Canoot, Bragard (90′ Ide), Lannoo, Braem, Huysentruyt.

Doelpunten: 14′ Canoot 1-0, 23′ Van Damme 1-1, 50’Van Den Brande (pen) 1-2, 85′ Braem 2-2.

Zondag 4 oktober om 15 uur: KHO Wolvertem – KSV Oostkamp.