VIDEO – Madrid kleurt blauw-zwart: Clubfans massaal aanwezig voor topper tegen Real

Op de vliegtuigen vanuit Zaventem en Charleroi richting Madrid is begin deze week heel wat blauw-zwart te zien. Duizenden supporters van Club Brugge zakken af naar het zonnige Madrid voor de topper tegen Real Madrid. Over de hele stad verzamelen supporters om samen te zingen en een pintje te drinken. Ook Kevin Koekoekx (24) van FCB de Keldervrienden uit Blankenberge is al van vroeg van de partij op Plaza Mayor.

© MT

“We zijn hier met 45 keldervrienden. We doen alle verplaatsingen van Club mee”, opent Kevin. Dat Real Madrid een van de topclubs ter wereld is, schrikt de fans alvast niet af. “Al wat we kunnen pakken, is eigenlijk winnen voor ons. De verwachtingen zijn niet echt hoog maar de sfeer zit er goed in“, zegt Koekoekx.

Een verlies zal de sfeer onder de supporters geenszins verpesten. “Als we verliezen keren we gewoon terug naar het stadscentrum om te feesten. Het blijft een topverplaatsing”, aldus Koekoekx.

Dinsdagmiddag is er alvast een rooftop party speciaal voor de Club-fans in de Avenida de Americ. Daarna is er omstreeks 16 uur een meeting van Club-supporters op Avenida Brazil. Van daaruit vertrekken de meeste fans richting het Santiago Bernabéu-stadion waar de wedstrijd plaatsvindt. Officieel zijn er 3.600 tickets voor de Club-fans. Die waren in een mum van tijd uitverkocht. Heel wat club-supporters zijn toch afgezakt naar Madrid om tussen de thuissupporters te zitten.

De supporters van Club Brugge zorgden dinsdagnamiddag voor de sfeer in Madrid.

https://www.youtube.com/watch?v=0JkPHTYH5z4

(MT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.