VIDEO Anthony Vanden Borre maakt debuut bij Cercle Brugge, dat 0-0 gelijkspeelt tegen RC Harelbeke

Anthony Vanden Borre staat duidelijk nog (meerdere) kilo's te zwaar. © WVS
Wouter Vander Stricht

Cercle Brugge oefende woensdagavond op het veld van derdeprovincialer KFC Lendelede tegen RC Harelbeke, dat in de tweede amateurklasse uitkomt. De Bruggelingen wilden zo hun spelers nog wat minuten laten maken, want sinds de titelmatch zit de competitie erop voor de Vereniging. Het bleef 0-0.

In RC Harelbeke werd een West-Vlaamse tegenstander gevonden, maar er kon niet in het Forestierstadion gespeeld worden. Daarom week men uit naar Lendelede, maar van de verhoopte volkstoeloop kwam niet echt iets in huis. Naar schatting 150 fans, maar daarbij ook heel wat van Harelbeke en neutrale toeschouwers, kwamen opdagen.

In zonnige omstandigheden maakten beide ploegen er een geanimeerde partij van. Die werd niet gekruid met doelpunten. Het bleef 0-0, al werden goals van Descheemaecker (topschutter met 16 goals bij Harelbeke) en Farias voor Cercle afgekeurd door de jonge ref en coming man Florian Stove.

Debuut van Anthony Vanden Borre

De fans kregen na de rust ook het debuut van Anthony Vanden Borre te zien. Hij speelde op de vertrouwde rechtsachterpositie. De ex-Rode Duivel staat duidelijk nog (meerdere) kilo’s te zwaar, maar is het voetballen uiteraard niet verleerd. Hij ging enkele malen stevig in duel tegen het enthousiaste en na de rust ook erg jonge Harelbeke.

De jongens van Didier Degomme hebben dit seizoen nog twee matchen voor de boeg, thuis tegen SK Sint-Niklaas en bij buur Winkel Sport, maar ze hebben niet echt iets meer te winnen. Bij Cercle Brugge is het dan weer uitkijken naar het de titelviering in de Brugse binnenstad van komende zaterdag.

(Video WVS)

Eerste helft: Nardi – Palun, Xandao, Elderson, Imorou – Decostere, Hoggas, Mervier – Behaegel, Farias en Crysan.

Tweede helft: Van Damme – Vanden Borre, Lambot, Elderson, Vanbelle – Vincent, Vanhoutte, Muyumba, De Schryver, Bruno & Swennen.

Tormin zat niet in de selectie, hij werd vader van een flinke dochter. Vandenbussche was deze week ziek, Delacourt is nog aan het revalideren, net als Cardona. Hij keerde hiervoor terug naar AS Monaco.

https://www.youtube.com/watch?v=GNB2mg9j39c