Victoriano Rivas Alvaro is de nieuwe trainer van KSV Roeselare

© De nieuwe trainersstaf van KSV Roeselare: physical coach Alberto Berrocal Correa, trainer Victoriano Rivas Alvaro en T2 David C
Lode Blomme

De 38-jarige Spanjaard volgt zijn landgenoot Jordi Condom Auli op, die afgelopen weekend aan de deur werd gezet na de 0-4-nederlaag tegen OH Leuven.

Victoriano ‘Nano’ Rivas Alvaro tekende een contract tot het einde van dit seizoen en moet KSV Roeselare naar omhoog stuwen in het klassement. De ploeg van voorzitter Yves Ollivier sprokkelde in de laatste zes matchen amper 1 punt en is na de heenronde voorlaatste in de stand van 1B met amper 13 punten.

In zijn spelerscarrière speelde Nano als centrale verdediger bij Atlético Madrid B, Getafe, Real Betis, Real Valladolid en Levante. In totaal speelde hij 138 wedstrijden in La Liga en scoorde tien doelpunten. Zijn spelerscarrière sloot Nano af in de Chinese Super League, bij Guizhou Renhe FC, de club van Miss Xiu Li Dai, de eigenares van KSV Roeselare. Als trainer was Nano aan de slag in de Spaanse tweede klasse bij Gimnàstic de Tarragona en bij Getafe B.

Zespuntenduel

Zaterdag start de terugronde voor KSVR met de belangrijke verplaatsing naar hekkensluiter Tubize. Roeselare wil dit seizoen absoluut deelnemen aan play-off 2 en moet daarvoor bij de eerste vier eindigen en dus nog flink opklimmen in het klassement.

Naast hoofdtrainer Nano komt ook David Colpaert KSVR versterken. De 48-jarige Oostnieuwkerkenaar heeft heel wat ervaring in 1B en is de nieuwe T2. De Spanjaard Alberto Berrocal Correa volgt Mauro Daturi, die ook aan de deur werd gezet, op als physical coach.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier