Victor Vazquez is fit voor de wedstrijd in Manchester

Victor Vazquez. © BELGA
Kevin Pouillie

De Spanjaard liet maandagavond op de persconferentie op Old Trafford weten dat hij volledig speelklaar is voor de wedstrijd van morgenavond.

Victor Vazquez heeft al een tijdje last van een slapende voet tijdens trainingen of wedstrijden en door dat euvel werd hij ook vrijdagavond nog vroeg in de tweede helft naar de kant gehaald. Maar nu is de Spanjaard naar eigen zeggen klaar voor de match op Old Trafford. “Ik ben fit voor de volle negentig minuten”, aldus Vazquez. “Iedereen wil deze wedstrijden spelen en iedereen is ook klaar om te proberen een goed resultaat neer te zetten. Wat in mijn ogen een goed resultaat is? Niet verliezen! Of maximum verliezen met één doelpunt verschil. We weten dat we een kleine club zijn in vergelijking met Manchester United, maar toch moeten we met persoonlijkheid spelen. Als we ons eigen voetbal kunnen brengen, dan kunnen we hier een goed resultaat neerzetten.”

Naar de groepsfase

Vazquez hoopt in elk geval om morgenavond de vorm van vorig seizoen terug te vinden. “Ik wil belangrijk zijn voor de club door mijn voetbal te brengen, assists te geven en doelpunten te scoren. Als we kunnen scoren op Old Trafford, dan stijgen onze kansen om door te stoten naar de groepsfase van de Champions League. Je weet nooit wat er kan gebeuren in voetbal. Dat bewees Bilbao enkele dagen geleden nog door met 4-0 te winnen van FC Barcelona.”

Zich tonen in Europa

De middenvelder beseft maar al te goed dat dit een wedstrijd is die de wereld rondgaat. Dé uitgelezen kans dus om zich in de kijker te spelen van een buitenlandse club. “Deze wedstrijd is niet enkel belangrijk voor mij. Iedereen wil zich tonen in Europa, ook de jongeren. Dit soort wedstrijden speel je niet elke week. Wat mijn eigen toekomst betreft, blijf ik heel kalm. Ik heb nog twee jaar contract en als er iets komt, dan zullen we dat bekijken. Maar ik blijf mijn best doen zoals de voorbije vier jaar.”

(KPL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten