Victor Raes (KV Kortrijk): “Ooit in eerste klasse spelen”

Victor Raes. (Foto JDH)
Redactie KW

Victor Raes (15) is een voetbaltalent dat aan zijn tweede seizoen bezig is bij KV Kortrijk. Maar ook naast het veld scoort hij goed op de schoolbanken.

“Hoe graag ik ook voetbal, mijn studies komen op de eerste plaats”, stelt Victor. “Daar hameren ze ook op bij KV Kortrijk. Niet alleen het voetballend aspect is belangrijk, maar ook je resultaten op school. Anders zal je het bij KVK niet ver schoppen.”

Victor speelde tot twee seizoenen geleden bij de jeugd van SCT Menen. Daar werd zijn talent ontdekt. “Mijn toenmalige trainer geloofde heel sterk in mij. Hij nam contact op met de scouts van KVK en niet veel later mocht ik gaan testen. Gelukkig was de club meteen overtuigd van mijn kwaliteiten. De eerste weken verliepen wel wat stroef. Het tempo ligt hier een stuk hoger dan bij Menen en dat was even wennen. Ook de combinatie met school is een uitdaging. Vroeger trainde ik twee keer per week, nu vier keer. Maar ik doe mijn huiswerk altijd voor de training. Zo moet ik aan niets denken tijdens het voetbal.”

De 15-jarige spits heeft één groot doel: ooit in eerste klasse spelen. “En dat hoeft zeker niet bij een topclub te zijn. Elke speelkans bij een eersteklasser zou een droom zijn die uitkomt.” (JDH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.